Miercuri, 15 Aprilie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Rusii cu credite ipotecare in valuta risca sa isi piarda casele

Publicat de: ---

romanialibera

Rusii care au luat credite ipotecare in valuta sa profite de dobanzi reduse au ajuns intr-o situatie dramatica . Economia precara a Rusei, afectata de sanctiunile occidentale, a facut ca rubla sa se deprecieze foarte mult. Oamenii sunt disperati, nu mai pot sa isi plateasca ratele si risca sa-si piarda locuintele. La ce solutii s-au gandit guvernantii - ne spune corespondentul nostru, Liviu Iurea.

Visul de a avea propria casa s-a transformat in cosmar pentru Olga. Veniturile familiei ei au scazut simtitor in raport cu dolarul american si, evident, ea trebuie sa plateasca cu mult mai multe ruble pentru a-si achita ratele la banca.

Ipotecile in valute straine erau destul de populare inainte de criza, iar bancile ruse ofereau dobanzi excelente, la jumatatea celor percepute in cazul creditelor in ruble. In momentul de fata , cei care au credite ipotecare si intampina probleme considera ca statul poarta o mare parte din vina.

In prezent, Paralmentul rus lucreaza la un proiect de lege prin care sa restructureze creditele in valuta. Deputatii rusi vorbesc despre asa-numita "responsabilitate solidara".

Astfel, la restructurarea unui credit in valuta, bancile trebuie sa isi asume 50 la suta din costuri, contractorii 20 la suta, iar statul intervine si el si isi asuma restul de 30 la suta din costuri.


(260 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Rusii cu credite ipotecare in valuta risca sa isi piarda casele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60476899147034 seconds.