Miercuri, 15 Aprilie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: George Scutaru, aflat sub control judiciar, a fost la Sectia 5 Politie

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Fostul consilier prezidential pentru securitate nationala George Scutaru a ajuns la Sectia 5 Politie in jurul orei 09 .00. Conform programului stabilit in cadrul masurii controlului judiciar, George Scutaru trebuie sa se prezinte la Sectia 5 Politie in zilele de marti, la ora 09.00, si joi, la ora 11.00.

In timpul controlului judiciar, George Scutaru are interdictie sa paraseasca tara si sa comunice cu anumite persoane nominalizate de anchetatori. De asemenea, George Scutaru trebuie sa se prezinte in fata procurorilor sau la instanta ori de cate ori este chemat si sa anunte daca isi schimba locuinta.

George Scutaru este sub control judiciar pentru 60 de zile, incepand din 3 aprilie, in dosarul in care este urmarit penal pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor, dupa ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primita de o persoana cu functie de conducere din administratia locala.

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in anul 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala, denuntatoare in cauza, a pretins si primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, de la o persoana care i-a cerut sa o ajute in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren din municipiul Buzau.

Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-ar fi dat lui Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, suma de 170.000 de euro, "provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", sustin procurorii.

"Suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru George-Adrian de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din anul 2008", au scris procurorii in ordonanta prin care s-a dispus masura controlului judiciar.

DNA a precizat ca in aceasta cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Potrivit unor surse judiciare, George Scutaru este cercetat intr-un dosar in care este vizat Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau. Bigiu este suspectat ca, in perioada in care a fost prefect al judetului Buzau, ar fi luat mita pentru a interveni la alte persoane cu functii de conducere in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unor terenuri din municipiul Buzau.

In acest dosar, fostul ministru al Internelor Cristian David este acuzat ca in 2008 ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.

Procurorii aratau ca, in acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care actiona pentru Cecilia Viorica Stirbulescu in vederea revendicarii terenului de 15 hectare situat in municipiul Buzau, ar fi apelat la Valeriu Roger Nitescu, directorul de cabinet al lui Cristian David la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune in legatura cu prefectul Cristinel Bigiu, in conditiile in care dosarul de revendicare era tergiversat. Nitescu i-ar fi spus atunci lui Mladin ca nu il cunoaste pe prefect, dar ca ar putea sa intervina Cristian David la Bigiu.

George Scutaru, fost lider al deputatilor PNL, a fost jurnalist pana in 1998, cand a devenit consilier al presedintelui ApR, Teodor Melescanu, formatiune politica la care si-a depus si adeziunea. In 2001, Scutaru devine membru al PNL, in urma fuziunii cu ApR, si obtine in 2002 functia de presedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzau. Din 2010 si pana anul acesta a condus organizatia judeteana a PNL Buzau. Scutaru a detinut trei mandate consecutive de deputat si s-a specializat in probleme de securitate, dupa ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucuresti.

In decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pentru securitate nationala.

In 6 martie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui George Scutaru, seful statului spunand ca acesta a demisionat din motive personale.

Citeste si Scutaru: Resursele Romaniei nu permit implicare militara in Libia ; trebuie asteptata decizia NATO


(292 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

George Scutaru, aflat sub control judiciar, a fost la Sectia 5 Politie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58544206619263 seconds.