Vineri, 10 Aprilie 2015 - 06:05 AM Aleg.RO: Cine l-a DENUNTAT pe Horia Georgescu

Publicat de: ---

Gândul ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 4 martie, Dorin Cocos a formulat un denunt, prin care a aratat ca in 2010 a purtat o discutie cu verii Nicolae si Constantin Slav si cu Razvan Constantin Dumitrescu, carora le-a spus ca vrea sa cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despagubire de la anumite persoane care parcursesera, in prealabil, procedura de judecata si aveau solutii favorabile emise de catre Curtea de Apel Bucuresti, ramase definitive .

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocos le-a spus procurorilor ca a aflat de la fiul lui, Alin Cocos, care, la randul lui, stia aceste informatii de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzactiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocos, pretentiile financiare ale vanzatorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate in judetul Arges.

Omul de afaceri Dorin Cocos le-a spus anchetatorilor ca a trimis copii ale actelor privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care in acea perioada detinea functia de vicepresedinte in cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) – comisia de fond funciar, pentru ca acesta sa verifice legalitatea si corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Cocos a cumparat aceste drepturi, prin intermediul lui Nicolae si Constantin Slav si al lui Razvan Constantin Dumitrescu, pentru ca omul de afaceri a dorit sa-si protejeze identitatea in cazul unor eventuale informari mediatice.

Plata a fost facuta prin intermediul lui Alin Cocos, care, la randul sau, a transmis sumele de bani primite de la tatal sau intermediarului Sebastian Moise.

"Pentru solutionarea cu prioritate a dosarelor de despagubire, Cocos Dorin l-a rugat pe Diacomatu Sergiu sa urgenteze introducerea acestora in comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate intr-un termen foarte scurt, in cateva zile, respectiv in cateva saptamani. Pentru aceasta interventie Diacomatu Sergiu i-a solicitat, iar Dorin Cocos i-a achitat, in doua transe, suma de 400.000 de euro, in incinta Euro Hotel", conform actul de sesizare a instantei.

Dorin Cocos a mentionat, in denuntul formulat, ca de oferirea acestei sume de bani stiau atat verii Slav, Razvan Constantin Dumitrescu, cat si fiul sau, Alina Cocos. Suma de bani platita lui Diacomatu a provenit din sumele de bani luate de la Constantin Slav, Nicolae Slav si Razvan Dumitrescu, ca urmare a vanzarii drepturilor litigioase. Restul banilor au ramas in contul acestora, insa la dispozitia lui Dorin Cocos, el fiind de fapt beneficiarul lor real.

Un denunt a fost formulat si de Alin Cocos, care in 3 martie, le-a povestit procurorilor ca la sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011, in timp ce se afla in biroul tatalui sau, din incinta Euro Hotels, a observat ca Dorin Cocos i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacosa in care se afla o suma de bani.

Dupa ce Sergiu Diacomatu a iesit din birou, Alin Cocos l-a intrebat pe tatal lui ce reprezinta acei bani, iar el i-a raspuns ca s-a revansat fata de Diacomatu, intrucat acesta il ajutase in problema solutionarii unui numar de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, dosare care erau inregistrate pe numele unor rude si cunostinte ale acestora pe nume, respectiv Constantin Slav, Nicolae Slav si Razvan Dumitrescu.

Denunturile lui Alin si Dorin Cocos au fost facute in dosarul in care fostul sef al ANI, Horia Georgescu, si parlamentarii Theodor Nicolescu si Marko Attila au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de DNA ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.

Astfel, in fata instantei vor ajunge deputatul Theodor Nicolescu, aflat in arest preventiv, pentru faptele comise in perioada in care a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. El este acuzat de luare de mita in forma continuata si abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe Ingrid Zaarour, fosr presedinte al ANRP, cercetata sub control judiciar, pe Mihnea-Remus Iuorp, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, fosti vicepresedinti ai ANRP, Horia Georgescu, toti trei arestati in prezent. In fata magistratilor vor ajunge si Remus-Virgil Baciu, condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii pentru coruptie in alta cauza, fost vicepresedinte al ANRP, Marko Attila, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relatii interetnice, precum si Constantin-Catalin Canangiu, arestat preventiv, pentru faptele comise in perioada in care era reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.

Toti cei sapte vor fi judecati pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, au fost trimisi in judecata si expertii evaluatori Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula. Primii doi sunt arestati preventiv, iar ultimii doi sunt arestati la domiciliu. Cei patru vor fi judecati pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. In plus, Alexandru-Florin Hanu este acuzat si de luare de mita.

"Prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati din prezenta cauza au produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de 84.588.304 euro", conform anchetatorilor.

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra mai multor sume de bani si bunuri ce apartin acuzatilor din acest caz si au confiscat cele 6,2 milioane de lei de la Nicolescu si suma de 10.000 euro de la Hanu, bani pe care i-ar fi luat cei doi drept mita.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si Horia Georgescu a fost trimis in judecata, alaturi de ceilalti inculpati din dosarul ANRP Citeste si DNA a recalculat prejudiciul in dosarul lui Horia Georgescu. Este cu 10 milioane de euro mai mare Citeste si Seful ANI, Horia Georgescu, a ajuns „vedeta” in presa tabloida din Marea Britanie. Ce scriu englezii despre el


(360 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cine l-a DENUNTAT pe Horia Georgescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54030609130859 seconds.