Vineri, 10 Aprilie 2015 - 06:05 AM Aleg.RO: Dorin si Alin Cocos au facut denunturi in dosarul fostului sef al ANI

Publicat de: ---

Cotidianul

Dorin si Alin Cocos au facut denunturile in dosarul ANRP la inceputul lunii martie 2015, cand se aflau in arest preventiv, scrie Agerpres .

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA, la data de 4 martie 2015, Dorin Cocos a formulat un denunt prin care a aratat ca, in cursul anului 2010, a purtat o discutie cu Constantin Slav, Nicolae Slav (veri prin alianta cu fosta sa sotie, Olguta Chiriac) si Razvan Constantin Dumitrescu, carora le-a spus ca are intentia sa cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despagubire de la anumite persoane care parcursesera, in prealabil, procedura de judecata si aveau solutii favorabile emise de catre Curtea de Apel Bucuresti, ramase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocos a aratat ca a luat cunostinta de la fiul lui, Alin Cocos, care, la randul lui, primise informatii in acest sens de la o persoana cu numele Sebastian Moise.

Intermediarul tranzactiilor a fost Sebastian Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocos, pretentiile financiare ale vanzatorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate in judetul Arges.

Dorin Cocos a aratat ca a remis copii de pe actele privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care in acea perioada detinea functia de vicepresedinte in cadrul ANRP — Comisia de fond funciar, pentru ca acesta sa verifice legalitatea si corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Dorin Cocos a cumparat aceste drepturi, prin intermediul lui Constantin Slav, Nicolae Slav si Razvan Constantin Dumitrescu, deoarece nu a dorit ca numele sau sa apara in presa.

Dorin Cocos mai sustine ca le-a transmis celor 3 intermediari sa se ocupe de depunerea actelor de revendicare la ANRP, acestia fiind cei care au obtinut atat deciziile, cat si titlurile de conversie.

Pentru solutionarea cu prioritate a dosarelor de despagubire, Dorin Cocos l-a rugat pe Sergiu Diacomatu sa urgenteze introducerea acestora in comisia de avizare.

Drept urmare, dosarele au fost avizate intr-un termen foarte scurt, in cateva zile sau cateva saptamani.

Dorin Cocos le-a mai spus procurorilor DNA ca, pentru aceasta interventie, Sergiu Diacomatu i-a solicitat, iar el i-a achitat acestuia, in doua transe, suma de 400.000 euro, intr-un birou situat in incinta Euro Hotels.

La randul sau, Alin Cocos a formulat la DNA un denunt, pe data de 3 martie 2015, prin care a aratat ca, la sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011, in timp ce se afla in biroul tatalui sau din incinta Euro Hotels, a observat ca acesta i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacosa in care se afla o suma de bani.

"Dupa ce Diacomatu Sergiu a iesit din birou, l-a intrebat pe Dorin Cocos ce reprezinta acesti bani, iar acesta i-a raspuns ca s-a revansat fata de Diacomatu Sergiu, intrucat acesta il ajutase in problema solutionarii unui numar de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, dosare care erau inregistrate pe numele unor rude si cunostinte ale acestora pe nume Slav Constantin, Slav Nicolae si Dumitrescu Razvan. Cocos Alin a precizat faptul ca a aflat, dupa aproximativ sase luni sau un an, ca suma remisa lui Diacomatu Sergiu, pentru cele patru dosare, era de 400.000 euro", se mai arata in rechizitoriul DNA.

Fostul sef al ANI Horia Georgescu a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii DNA, pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP. Prejudiciul in dosar este de peste 84,5 milioane euro.În acelasi dosar au fost trimisi in judecata deputatul Catalin Theodor Nicolescu, fost vicepresedinte al ANRP, deputatul Marko Attila-Gabor, precum si alte 9 persoane care, la data faptelor, faceau parte fie din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, fie aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.


(334 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Dorin si Alin Cocos au facut denunturi in dosarul fostului sef al ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.