Vineri, 10 Aprilie 2015 - 06:05 AM Aleg.RO: 12 inculpati din lotul ANRP, trimisi in judecata

Publicat de: ---

Bursa      Procurorii anticoruptie au dispus, ieri, trimiterea in judecata a 8 inculpati care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), precum si a 4 inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati .
     Conform comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Nicolescu Theodor-Catalin, Zaarour Ingrid, Iuoras Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Baciu Remus-Virgil, Georgescu Horia si Marko Attila-Gabor sunt acuzati de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
     Procurorii au precizat ca Nicolescu Theodor-Catalin, cercetat in stare de arest preventiv, fost vicepresedinte al ANRP, iar din data de 04.07.2008 secretar de stat la Ministerul Justitiei, inclusiv la data comiterii faptelor, in prezent deputat, este acuzat si de luare de mita in forma continuata (24 acte materiale).
     Zaarour Ingrid, cercetata sub control judiciar, era presedinte al ANRP, la data comiterii faptelor, iar Iuoras Mihnea-Remus si Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, cercetati in stare de arest preventiv, erau vicepresedinti ai ANRP, la data comiterii faptelor.
     Tot functia de vicepresedinte ANRP o ocupa si Baciu Remus-Virgil, care a fost condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii pentru coruptie in alta cauza, potrivit sursei citate.
     Horia Georgescu, fost presedinte ANI, este cercetat in stare de arest preventiv si era reprezentant al Ministerului Justitiei, la data comiterii faptelor.
     Deputatul Marko Attila-Gabor era secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relatii interetnice, la data comiterii faptelor din acest dosar.
     Alte persoane trimise in judecata in acest dosar sunt Canangiu Constantin-Catalin, cercetat in stare de arest preventiv, reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, la data comiterii faptelor, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave; Visoiu Gheorghe - cercetat in stare de arest preventiv, angajat al ANRP, pentru trei infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave; Hanu Alexandru-Florin - cercetat in stare de arest preventiv, evaluator autorizat, membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.
     Drula Dorin Cornel, cercetat in stare de arest la domiciliu, evaluator autorizat (ANEVAR), este acuzat de procurori pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, iar de o infractiune similara este acuzat si Nistor Neculai - cercetat in stare de arest la domiciliu, evaluator autorizat (ANEVAR).
     Procurorii anticoruptie arata ca prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati din aceasta cauza au produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de 84.588.304 euro (304.837.796 lei). Ei au dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani si bunurilor apartinand inculpatilor Zaarour Ingrid, Iuoras Mihnea-Remus, Marko Attila-Gabor, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Canangiu Constantin-Catalin, Nicolescu Theodor-Catalin, Georgescu Horia, Visoiu Gheorghe si Drula Dorin Cornel si confiscarea speciala a sumei de 6.200.000 lei de la inculpatul Nicolescu Theodor Catalin si a sumei de 10.000 euro de la inculpatul Hanu Alexandru Florin, provenite din savarsirea infractiunilor de luare de mita.
     Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cursul urmaririi penale. 

 link: Para la putere, in dosarul ANRP
 


(291 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

12 inculpati din lotul ANRP, trimisi in judecata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60498404502869 seconds.