Vineri, 10 Aprilie 2015 - 06:05 AM Aleg.RO: Secretarul executiv al PSD Prahova: Filiala a primit de la DNA doua solicitari de a ridica documente

Publicat de: ---

Gândul

Secretarul executiv al PSD Prahova, Rares Enescu, a declarat, joi dupa-amiaza, corespondentului MEDIAFAX ca organizatia judeteana a primit de la DNA solicitari de a furniza documente privind sponsorizari primite de partid .

El a precizat ca una dintre solicitari face referire la documente privind sponsorizarile primite de PSD Prahova in perioada 1 ianuarie 2011 - 8 aprilie 2015, intr-un dosar, iar cealalta solicitare este facuta intr-un dosar separat si face referire la documente privind sponsorizari in perioada 2008 - 2014.

Rares Enescu a mai spus ca ambele solicitari transmise de DNA sunt facute pentru furnizarea documentelor originale privind sponsorizarile.

El a precizat ca aceste documente nu au fost inca puse la dispozitia anchetatorilor, intrucat, in paralel, la PSD Prahova are loc un control de fond al Autoritatii Electorale Permanente, iar autoritatea cere tot documentele originale, aferente anului electoral 2014.

”Vom pune la dispozitia anchetatorilor toate documentele solicitate, insa urmeaza sa vedem cum vom proceda in contextul in care ambele autoritati solicita documentele in original”, a spus Enescu.

Initial, surse judiciare au declarat ca procurorii DNA Ploiesti au ridicat de la sediile PNL si PSD Prahova mai multe documente privind sponsorizari primite de cele doua filiale.

Procurorii DNA Ploiesti au mers, joi, la sediul PNL Prahova, de unde au solicitat, in baza unei adrese oficiale, documente privind sponsorizarile primite de cele doua organizatii.

Copresedintele interimar al PNL Prahova, senatorul Ion Luchian, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca reprezentantii DNA au solicitat documente privind sponsorizarile primite in perioada 2011 - 2015 si ca aceste documente au fost puse la dispozitia anchetatorilor.

Surse judiciare au declarat ca solicitarea acestor documente a fost facuta de DNA in dosarul in care este cercetat, alaturi de alte persoane, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, acuzat de constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri de europene. In acelasi dosar sunt cercetate sub control judiciar si alte persoane, intre care deputatii Sebastian Ghita,Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, acuzati de sprijinire de grup infractional.

Unul dintre cei urmariti penal in dosarul cumnatului premierului este si fostul consilier judetean Mihai Coman, fost consilier judetean PSD, consilier al directorului SC Hidro Prahova si cunoscut drept un apropiat al fostului presedinte al PNL Prahova, deputatul Mircea Rosca, suspendat din functie dupa ce a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar de coruptie.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare la Comarnic, in valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, insa lucrarile, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfarsitul anului trecut.

In dosarul privind fraudarea de fonduri europene, la sfarsitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploiesti atat mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cat si sora acestuia, Alexandra Hertanu.

Acesta este al doilea dosar penal instrumentat de DNA Ploiesti, in care Mircea si Vlad Cosma sunt inculpati. In aprilie 2014, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, si alte doua persoane au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Astfel, deputatul Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenta, tatal acestuia, Mircea Cosma, de luare de mita si abuz in serviciu, directorul Directiei "Patrimoniu" din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, iar Razvan Alexe, de trafic de influenta si dare de mita. Procesul se afla pe rolul instantei supreme.

DNA a inceput ancheta penala in care Cosma este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, dupa ce acesta ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean.


(366 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Secretarul executiv al PSD Prahova: Filiala a primit de la DNA doua solicitari de a ridica documente | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52945494651794 seconds.