Joi, 09 Aprilie 2015 - 05:34 AM Aleg.RO: Nicolae: Senatul a procedat corect in cazul Sova, nu putea genera un conflict constitutional

Publicat de: ---

Gândul

Senatorul PSD a aratat ca a prezentat in fata Curtii Constitutionale punctul de vedere al Senatului , pe marginea celor trei sesizari ale PNL, presedintelui Klaus Iohannis si CSM-ului, in urma votului in cazul incuviintarii arestarii lui Dan Sova .

”Punctul meu de vedere a indicat faptul ca exercitarea atributiilor sale constitutionale, legale si regulamentare, sa spui ca Senatul a generat un conflict juridic de natura constitutionala inseamna sa negi statutul constitutional al Senatului si al Parlamentului Romaniei, in ansamblul statului de drept”, a spus Nicolae.

Potrivit senatorului PSD, ”Senatul a procedat in cazul Sova corect, in acord cu Constitutia, cu legea privind statutul senatorilor si deputatilor si cu Regulamentul propriu si atunci nu putea sa genereze un conflict juridic de natura constitutionala si nici sa blocheze buna functionare a unei alte autoritati publice”.

Serban Nicolae a mai spus ca faptul ca Senatul nu a adoptat o hotarare de respingere a cererii de incuviiintare a arestarii preventive in cazul Sova ”pentru ca este o chestiune de domeniul evidentei”.

”Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, nu resping. De altfel, nici la respingerea unei legi, a unei motiuni, nu exista o hotarare de respingere. Nu poti sa produci efecte printr-un act care nu exista”, a explicat Serban Nicolae, precizand ca actul juridic care consfinteste aceasta realitate este votul in sine.

”Nu a existat nici la Adrian Nastase, nici la Laszlo Borbely un act juridic redactat si publicat in Monitorul Oficial, prin care Camera sa respinga o solicitare”, a mai spus Nicolae, precizand ca este foarte constitutional acest aspect.

Potrivit lui Serban Nicolae, era necesar ca aceasta chestiune sa fie discutata in cadrul Curtii Constitutionale, fiind singura institutie care stabileste ce norma respecta sau nu rigorile constitutionale.

Curtea Constitutionala judeca miercuri sesizarile inaintate de presedintele Klaus Iohannis, PNL si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in urma deciziei Senatului de a respinge solicitarea DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, desi majoritatea senatorilor prezenti au votat "pentru".

Citeste si: CC judeca miercuri sesizarile inaintate de Iohannis, PNL si CSM in cazul Sova

Cele trei sesizari au fost inaintate instantei constitutionale dupa ce senatorii au respins, in 25 martie, solicitarea procurorilor DNA pentru retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari. Senatul nu a incuviintat, atunci, arestarea preventiva a lui Dan Sova, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor.


(302 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Nicolae: Senatul a procedat corect in cazul Sova, nu putea genera un conflict constitutional | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56463599205017 seconds.