Miercuri, 01 Iunie 2005 - 07:57 AM Aleg.RO: Gusa: Basescu actioneaza ca un presedinte slab!

Publicat de: Claudia Cristofan

gardianul Deputatul Cozmin Gusa a analizat, ieri, modul in care presedintele Traian Basescu s-a raportat, de la instalare, la unele institutii si a conchis ca acesta "actioneaza ca un presedinte slab", care genereaza precaritate, ajungand in aceasta situatie pentru ca "a vrut sa faca pace cu sistemul". Astfel, in raport cu Parlamentul, presedintele Basescu, in loc sa se sprijine pe acesta, "a preferat sa-l ignore" si, intr-un mod neconstitutional, "sa-l sfideze cu mesaje ritmice de alegeri anticipate", desi seful statului nu are nici o prerogativa in a le declansa, a spus, intr-o conferinta de presa, Cozmin Gusa, fost membru PD si PSD. "Guvernul a fost ridiculizat de presedinte, in pofida faptului ca aproape 90% din membrii Executivului sunt oameni pe care Basescu i-a dorit, i-a aprobat", a afirmat Gusa. Serviciile secrete sunt cautionate de presedintele tarii, fara a fi reformate, dar sunt folosite de acesta, dupa cum a marturisit chiar seful statului in urma cu doua zile, a aratat el. Cozmin Gusa apreciaza ca, in raport cu Parchetul instantei supreme, presedintele Basescu demonstreaza ca foloseste acest instrument "intr-un mod extrem de evident". El considera ca acest fapt este dovedit de comunicatul de luni al Presedintiei, precum si de sprijinul pe care Basescu il acorda modificarii legii promovate de ministrul justitiei privind subordonarea directa a procurorilor.


Seful statului colaboreaza cu Iliescu si oamenii lui!

Traian Basescu "manipuleaza partidele politice in frauda Constitutiei", cum ar fi implicarea neconstitutionala a acestuia in jocul PD, precum si in PSD. In acest ultim caz, Gusa s-a referit la faptul ca presedintele a facut publica o discutie privata cu un presedinte de banca in scopul de a-i crea prejudicii actualului presedinte al PSD, Mircea Geoana, care "se afla intr-un meci cu prietenul lui Basescu", respectiv cu Ion Iliescu. In opinia deputatului independent, acesta este "un mic tablou" din ce a reusit Traian Basescu sa faca in mod neconstitutional in ultima perioada.

Gusa considera ca, dupa cum actioneaza si dupa rezultatele de pana acum, seful statului va deveni un presedinte "foarte simpatic, care ascute creioane la Cotroceni. El a vrut sa-si subordoneze oameni santajabili, sa si defileze cu ei in lupta impotriva coruptiei". La runda de intrebari, Cozmin Gusa a mai declarat ca motivul real al despartirii sale de PD este "aceasta colaborare a lui Basescu cu Ion Iliescu si cu oamenii" acestuia.


(812 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Claudia Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Gusa: Basescu actioneaza ca un presedinte slab! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51324200630188 seconds.