Marți, 31 Mai 2005 - 12:17 PM Aleg.RO: Presa hulită de Traian Băsescu, cu 16 procente mai credibilă decât Președinția

Publicat de: A. Bogdan

Gândul În ciuda opiniilor exprimate de președintele Traian Băsescu ori de colaboratori ai acestuia, conform cărora presa (ori zone ale ei) s-ar afla la originea multor neîmpliniri ale României de azi și de mâine, cetățenii creditează mass-media cu o cotă de încredere de 62 la sută, pe locul doi în top, după Biserică (83 la sută), și la egalitate cu Armata. Aceste procente sunt relevate în Barometrul de Opinie Publică, cercetare sociologică efectuată de institutul Gallup. În perioada 5-19 mai, sondajul plasează Președinția pe locul al patrulea în topul încrederii cetățenilor în instituții, cu 46 la sută.

Potrivit Barometrului, încrederea românilor în Uniunea Europeană a scăzut dramatic. Dacă, în octombrie 2003, 74 la sută declarau că au încredere multă și foarte multă în alcătuirea comunitară, astăzi au rămas doar 48 de procente, la egalitate cu cota de încredere în NATO. Fenomen explicabil, spun autorii sondajului, prin creșterea gradului de informare al cetățenilor în legătură cu ceea ce înseamnă UE. De remarcat că, la întrebarea-capcană „Propoziția: România este membră a Uniunii e adevărată sau falsă?”, un sfert dintre subiecții sondajului au răspuns că aceasta este adevărată.


(1114 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la A. Bogdan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Presa hulită de Traian Băsescu, cu 16 procente mai credibilă decât Președinția | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54016804695129 seconds.