Marți, 31 Mai 2005 - 10:47 AM Aleg.RO: Masacru comic in PPRM

Publicat de: Carmen EPURAN

ziua Presedintele fondator al PRM, Corneliu Vadim Tudor, a decis ieri cu de la sine putere, excluderea din partid a actualului lider, Corneliu Ciontu, si a lui Anghel Stanciu. "Avand in vedere tentativa de puci la care s-au dedat numitii Cornel Ciontu si Anghel Stanciu, instigati de unii lideri ai PSD, carora le-au promis anexarea PPRM-ului, am luat hotararea sa-i exclud din partid pe cei doi impostori politici", a anuntat Vadim, in limbajul care l-a consacrat, adaugand ca "cei doi mercenari si-au fortat norocul si au pierdut totul". Vadim a anuntat ca va cere inlocuirea imediata a lui Ciontu din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si a lui Anghel Stanciu din functia de presedinte al Comisiei de Invatamant din aceeasi Camera a Parlamentului. "Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, pe nume Cornel Ciontu, in varsta de 63 de ani, care nu stie nici o limba straina si a fost activist PCR la sectorul 5 (...), personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu, fiindca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta - sa pretinda ca el va baga PPRM in Europa!", mai spune Vadim. Liderul PRM sustine ca Adrian Nastase este "tartorul care i-a zapacit" pe Stanciu si Ciontu.

Iata si reactia unuia dintre "renegati", transmisa printr-un comunicat asumat de Biroul de presa al PPRM: "Presedintele Partidului Popular Romania Mare, domnul Corneliu Ciontu, a receptat cu inteligenta si intelepciune declaratiile nervoase ale senatorului Corneliu Vadim Tudor. Injuriile lansate isteric de catre Corneliu Vadim Tudor depasesc cadrul unui dialog decent si, in consecinta, presedintele partidului hotaraste sa nu-i comenteze retorica incalificabila". Ciontu mentioneaza in comunicat un amanunt important. Potrivit prevederilor statutului PPRM, presedintele de onoare nu poate exclude din partid nici un membru. "Proband o pierdere temporara a luciditatii, senatorul Tudor frizeaza absurdul afirmand ca presedintele partidului se face vinovat de "tentativa de puci"", adauga presedintele PPRM.

Deputata Olguta Vasilescu, lider al Tineretului PPRM, s-a razvratit si ea, anuntandu-l pe Ciontu ca are voie sa emita comunicate.

Vadim Tudor a reusit, in ultimele doua zile, performanta de a-si arunca jucaria preferata, P(P)RM, intr-o confuzie generala. Dupa ce la sfarsitul acestei saptamani a anuntat ca nu mai vrea presedinte de onoare, ci i s-a facut dor din nou de o functie executiva, in acest moment nu se mai stie daca partidul se numeste PPRM sau PRM, daca mai viseaza la popularii europeni sau nu. Intr-o prima luare de pozitie avuta ieri, Corneliu Ciontu s-a declarat bulversat de "evolutiile bizare si neprincipiale" care au dat peste cap partidul in ultimele zile. Ciontu a sustinut, intr-un comunicat de presa, ca la Congresul din 12 martie, "a primit un mandat ferm din partea membrilor de partid: inscrierea PPRM pe o orbita populara si europeana, accesul in PPE si trecerea partidului in randul formatiunilor acceptate de clasa politica, comunitatea internationala si societatea civila". Mandat pe care insa Vadim nu-l recunoaste. Vadim declara, duminica, pentru Mediafax, ca, de fapt, schimbarea denumirii partidului, prin preluarea denumirii de "popular" si asa-zisa reorientare catre aceasta parte a esichierului politic nu au fost decat o strategie pusa la cale cu "cativa dintre reprezentantii de frunte ai PPE". Vadim Tudor sustinea ca aceasta conventie presupunea ca PPRM sa faca "un pas strategic lateral" pana la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, din 25 aprilie 2005. O data semnat Tratatul si Romania salvata prin gestul de sacrificiu al Tribunului, Vadim a ajuns la concluzia ca este cazul sa se intoarca in fruntea partidului.


Scenariul Tribunului
Tribunul sustinea, in declaratia prin care si-a anuntat revenirea glorioasa, ca are informatii potrivit carora unii dintre cei pe care i-a lasat, "provizoriu", in locul sau, au facut un acord tacit cu PSD, pentru ca PPRM sa devina o anexa a acestuia. Totodata, Vadim a amenintat ca cei care vor continua "pe drumul periculos al transformarii PPRM intr-o anexa a PSD" vor fi exclusi din partid. Referindu-se, pe de alta parte, la adjectivul "popular" din denumirea partidului, Vadim a dat de inteles ca nu-l agreeaza foarte tare, aratand ca acesta "este asimilat cu mare greutate de electorat". "In legatura cu PPE lucrurile sunt foarte clare; acesta are nevoie de cele cinci voturi ale euro-parlamentarilor nostri, iar pentru intrarea propriu-zisa in PPE, un partid trebuie sa astepte cel putin un an si jumatate, in conformitate cu statutul acestei formatiuni", sustine Vadim Tudor.


Avertisment PPE
Viziunea optimista a Tribunului nu este insa impartasita de toata lumea. Potrivit unor surse din PPRM, Corneliu Ciontu si Dorel Onaca sunt singurele nume cu care PPE negociaza: Onaca, pentru ca are legaturi de afaceri cu sefii italieni ai PPE, in timp ce Corneliu Ciontu este perceput ca un bun diplomat. Mai mult, aceleasi surse sustin ca senatorul Onaca a fost sunat ieri de unul din liderii PPE, care l-a avertizat ca daca Vadim revine, orice contact inceteaza. De altfel, liderii PPE au refuzat orice intalnire, fie si secreta, cu Vadim. Dorel Onaca a lasat sa se inteleaga ca negocierile cu PPE vor fi in impas daca Vadim revine la conducerea partidului. Pe de alta parte, Onaca a sustinut ca a vorbit ieri cu Vadim si ca acesta i-ar fi spus ca nu se pune problema eliminarii cuvantului "popular" din denumirea partidului.


Motivele revenirii
Rasucirea lui Vadim a venit dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat, dar si cei ai organizatiilor de tineret si de femei ai PPRM i-au cerut intr-un glas Tribunului sa revina si sa salveze partidul de la pierzanie. Cum lui Vadim nu-i era strain acest demers al liderilor pe care chiar el i-a impins usor de la spate sa faca pasul, a acceptat intr-o clipita. Nici nu i s-a facut bine propunerea ca Tribunul a si inceput sa faca ordine prin partid anuntand ca joi se va intruni Biroul Permanent pentru ca sambata sa se organizeze ad-hoc si un Consiliu National la care sa se consfinteasca reinscaunarea. Surse din PPRM sustin ca Vadim nu are toate sansele sa revina in partidul pe care l-a creat, filialele fiind de partea lui Corneliu Ciontu in aceasta disputa atipica. Sursele citate ne-au mai spus ca daca Vadim revine in fruntea partidului, Ciontu isi va da demisia din partid, cu tot cu circa 30% dintre filiale dupa el.


(1597 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Carmen EPURAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Masacru comic in PPRM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.