Luni, 30 Mai 2005 - 07:42 AM Aleg.RO: C.V. Tudor, reincarcat in fruntea partidului ca sa ia distanta de PSD

Publicat de: Marius Vulpe

Averea Actualul presedinte al PPRM, Corneliu Ciontu, pare sa fi pierdut functia de lider al partidului si este cu un picior in PSD, o eventuala plecare a acestuia din partidul condus pana mai deunazi de catre Corneliu Vadim Tudor fiind dorita de contestatarii sai din partid - Gheorghe Funar, Lucian Bolcas si Daniela Buruiana. Agitand spectrul anticipatelor, contestatarii au lansat in weekend un cor de rugaminti catre mentorul „locomotiva“, cerandu-i revenirea in fruntea partidului si la vechea denumire de PRM.


C.V. Tudor a convocat o reuniune extraordinara pe 4 iunie


Invidia fata de succesul discutiilor cu PPE, sustin apropiatii lui Ciontu, apropierea de PSD si transformarea partidului intr-o anexa a social-democratilor, sustin adversarii actualului presedinte executiv, ar fi motivul disputei. In lupta pentru putere in partid, C.V.Tudor si-a plecat urechea la spusele grupului Funar, amenintat cu pierderea posturilor de conducere in partid.

Fostul primar al Clujului a invatat sa scoata castanele din foc prin intermediul altora, in cazul de fata vicepresedintele Lucian Augustin Bolcas si sefa organizatiei de tineret, Lia Olguta Vasilescu. In cele din urma, dupa un scenariu ce aminteste de piesa lui Negruzzi, tribunul si-a anuntat ieri revenirea in fruntea partidului si a inceput sa vanture sabia excluderii in cazul celor pe care i-a lasat, temporar, in locul sau, acuzati ca au tradat crezul capitalismului popular pe altarul social-democratiei. „Este vorba de acei oameni care, dupa alegerile locale din iunie 2004, mi-au fortat m?na sa facem o alianta cu PSD, desi Traian Basescu ma rugase, personal, sa semnez un protocol cu el“, a mai spus Vadim.

„Am impresia ca cineva din afara se straduieste sa discrediteze partidul, prin intermediul unora dinlauntru“, ne-a declarat Funar, respingand un asemenea scenariu si condamnand ceea ce el spune ca ar fi invidia unora fata de tentativa reusita de apropiere de PPE.

Aceleasi surse il dau ca si plecat pe Ciontu din partid, in cazul in care la viitorul Consiliu National nu va reusi sa-si convinga colegii de partid de viabilitatea masurilor sale. El ar putea fi urmat si de deputatul Anghel Stanciu.

Deputata Daniela Buruiana il acuza pe Ciontu ca nu s-a ridicat la inaltimea postului primit si ca a transformat PPRM intr-un servitor al intereselor PSD. „Prestatia d-lui Ciontu ca presedinte a fost jalnica. Palaria a fost prea mare pentru el, un simplu electrician. A adus un mare prejudiciu de imagine partidului, transformandu-ne intr-o anexa a PSD“, a declarat ea, punand sub semnul intrebarii sursa unor bani pe care Ciontu i-a folosit pentru achizitionarea unei vile din strada Clunet nr. 16 si a unor autoturisme Peugot. bunuri neprecizate in declaratia de avere.


(1221 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Marius Vulpe


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

C.V. Tudor, reincarcat in fruntea partidului ca sa ia distanta de PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.