Luni, 30 Mai 2005 - 07:22 AM Aleg.RO: Mircea Geoana: PD e la pubertate. Social-democratii raman pe pozitii!

Publicat de: ---

gardianul Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca formatiunea politica pe care o conduce nu se va sparge, in pofida demisiilor din ultima perioada. "Stiu ca multi si-ar dori acest lucru. E adevarat ca au plecat si este posibil sa mai plece oameni”, a spus Geoana. El sustine ca partea dreapta a esichierului politic este instabila, majoritatea formatiunilor ducand o adevarata lupta pentru a-si atrage numele de "popular”, in timp ce PSD este singurul partid ramas la stanga, o data cu renuntarea PD la social-democratie. Pesedistul considera ca PD "se afla intr-o criza de pubertate ideologica”, din cauza neprimirii statutului de membru al Partidului Socialistilor Europeni, acum cautand o solutie de dreapta. "La dreapta esichierului este o adevarata Mecca. Toata lumea vrea sa devina popular. Ba isi adauga un P la numele partidului, ba isi schimba denumirea, devenind conservatori”, a afirmat liderul PSD. Geoana considera ca "zbaterile” partidelor de a se transforma in populare sunt zadarnice. "Ei cred ca sprijinul popularilor aduce neaparat voturi in Romania. E treaba lor daca vor sa se ingramadeasca in zona aceea si sa se calce in picioare”, a conchis Geoana.


Social-democratii reclama abuzurile Puterii la Strasbourg!

Mircea Geoana a mai mentionat ca presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene (UNCJ) din Romania, Liviu Dragnea (foto), va prezenta la Strasbourg un centralizator cu abuzurile facute de actuala putere, conform Mediafax. "Este inimaginabil ce abuzuri si la ce presiuni sunt supusi primarii, si in special cei ai PSD, de actuala coalitie. Am lucrat la un centralizator al abuzurilor ce va fi dus de catre Liviu Dragnea, la Strasbourg. Sunt exemple clare cu primari ai PSD care au primit si 60 de controale intr-o luna”, a afirmat Geoana. (Claudia Cristofan)


Pesedistii moldoveni nu vor sa il urmeze pe Iliescu spre alt partid!

Parlamentarii social-democrati din Neamt isi doresc ca senatorul Ion Iliescu sa ramana in PSD. Ioan Bivolaru, deputat PSD de Neamt, considera ca Iliescu isi va gasi locul in PSD si ca nu va trebui sa-si caute un alt partid, transmite A.M.Press. "Un partid condus de Iliescu, chiar daca acesta nu se va instala in fruntea lui, ar putea aduce un procent de 10-12 la suta. Problema cu urmatul este destul de greu de apreciat.

Va fi probabil o miscare mai in stanga PSD, iar Ion Iliescu va asigura o oarecare cota-parte din capitalul de imagine. Eu cred ca exista suficient loc in PSD unde sa-mi desfasor activitatea”, a precizat Bivolaru. Social-democratul considera ca la momentul actual sunt prea putini lideri adevarati in partid care pot transmite un mesaj puternic electoratului.


(914 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Mircea Geoana: PD e la pubertate. Social-democratii raman pe pozitii! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64370584487915 seconds.