Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Modificarea Codului Electoral ii nemultumeste pe sefii de consilii judetene

Publicat de: ---

AMOS News

Posibila modificare a Codului Electoral ii nemultumeste pe sefii de consilii judetene . Acestia vor sa fie alesi, ca si pana acum, prin votul locuitorilor, si nu de consilierii judeteni. Reprezentantii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) s-au reunit la Bucuresti. Maria Buruiana ne-a transmis despre ce discuta acestia.

Presedintii de consilii judetene au o ordine de zi destul de lunga, cap de lista este aceasta modificare a legii care se refera la modul in care vor fi alesi anul viitor presedintii de consilii judetene, a transmis Maria Buruiana, de la Palatul Parlamentului.

Indiferent de culoarea politica, acestia s-au aratat nemultumiti de deciziile care au fost luate la Bucuresti de catre colegii lor in aceasta Comisie de modificare a codului electoral.

Cel mai vocal a fost presedintele acestei Uniuni, Marian Oprisan, care i-a si cerut demisia presedintelui Comisiei de modificare a codului electoral, Valeriu Zgonea, s-a lasat cu demisia acestuia, iar premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a spus ca se va lua in discutie in cadrul CEx al PSD si aceasta problema.

Este asteptat la aceasta reuniune si premierul Victor Ponta.

Comisia de cod electoral a adus niste modificari, printre acestea se numara:

-revenirea la votul pe liste, cum era in 2004, in cazul alegerii senatorilor si deputatilor, exceptie vor face parlamentarii care vor fi alesi de catre romanii din disapora.

-sa se poata infiinta un partid politic cu maximum 3 membri

-campaniile electorale sa fie finantate de la bugetul de stat, pentru ca totul sa fie transparent - aceste cheltuieli trebuie sa aiba o limita.

-presedintii de consilii judetene vor fi alesi indirect, consilierii judeteni vor fi votati pe liste, iar apoi, din randul lor va fi ales un presedinte al Consiliului Judetean.


(387 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Modificarea Codului Electoral ii nemultumeste pe sefii de consilii judetene | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51886892318726 seconds.