Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: FSLI: Decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie in scoli produce repercusiuni asupra elevilor si profesorilor

Publicat de: ---

Financiarul

Decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie in scoli, publicata in Monitorul Oficial in data de 23 ianuarie, produce repercusiuni atat asupra elevilor, cat si asupra profesorilor care predau aceasta disciplina, considera Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), potrivit unui comunicat remis, joi .

‘Modificarile care au loc in timpul anului scolar dau peste cap sistemul de invatamant. Elevii care nu vor opta pentru frecventarea orei de religie pot ramane nesupravegheati, iar unii profesori isi pierd locul de munca la jumatatea anului scolar. Nu intamplator a fost introdus in Legea Educatiei Nationale un articol, conform caruia orice modificare intra in vigoare la inceputul anului scolar, respectiv universitar urmator celui in care a fost adoptata prin lege’, a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Potrivit acestuia, parlamentarii din cele doua comisii de invatamant din Senat si Camera Deputatilor, impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, trebuie sa gaseasca o solutie la aceasta problema, aplicabila pana la finalul acestui an scolar, si o alta solutie care sa reglementeze statutul orei de religie incepand cu anul scolar 2015-2016.

“Este important si ce se va intampla cu elevii care nu opteaza pentru ora de religie, in timp ce colegii lor participa la curs. Acest lucru trebuie reglementat tot de legiuitor“, se mai spune in comunicat.

Conform subsecretarului de stat in Ministerul Educatiei, Liliana Preoteasa, ministerul a solicitat inspectoratelor scolare sa informeze parintii ca, pentru participarea copiilor la ora de religie, trebuie depusa o cerere pana la data de 6 martie. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(344 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

FSLI: Decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie in scoli produce repercusiuni asupra elevilor si profesorilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49789881706238 seconds.