Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Lacrimi si suspine pe Facebook. Ponta si Udrea acuza linsajul mediatic

Publicat de: ---

Puterea taguri: victor, ponta, elena, udrea, santaj, media, alexandra, hertanu, facebook

Victor Ponta si Elena Udrea, primul de la Palatul Victoria si cea de-a doua din arestul Politiei Capitalei, se plang de linsaj mediatic . Premierul pentru faptul ca numele surorii si mamei sale apar in toate stirile legate de arestarea cumnatului sau, Iulian Hertnu, iar fostul ministrul al Turismului de faptul ca presa expune doar pozitia acuzarii, ignorand pledoaria si dovezile apararii.

Alexandra Hertanu, sora premierului Ponta, a fost ieri audiata la DNA Ploiesti. Ea a fost audiata in dosarul in care sotul sau, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba sub acuzatia de deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala. În acelasi dosar au fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu. Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Sora premierului a iesit, dupa doua ore de audieri, din sediul DNA Ploiesti,  declarand doar ca “Am avut ceva de recuperat”. Alexandra Hertanu a fost audiata in calitate de martor.

Victor sufera la Palatul Victoria

Dupa doar cateva ore ea a dat satisfactie opiniei publice in acest caz pe Facebook, pe care a informat-o ca a mers de bunavoie la DNA pentru a recupera hard-disk-urile SC Exfin 2000, firma in care are calitatea de administrator si asociat. Firma a fost fondata de Cornelia Naum, mama ei si a lui Victor Ponta. Alexandra a tinut sa precizeze ca nici ea, nici mama sa ori SC Exfin 2000 nu au avut niciodata nici un fel de legatura contractuala cu SC Grossman Engineering SRL. La doar cateva minute dupa aceasta postare a iesit pe Facebook si fratele ei, premierul Ponta cu un mesaj tulburator: “Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic”.

Elena acuza din spatele gratiilor

În paralel, Elena Udrea acuza faptul ca este pusa la zid de presa. În timp ce referatul DNA este difuzat si comentat pe larg de media, varianta apararii, inclusiv declaratie ei in fata judecatorilor “nu se aude si nu se vede deloc”. Publicam fara nici o interpretare postarea Elenei Udrea din arestul Politiei Capitalei: “1. Oameni de afaceri si functionari din Ministerul Dezvoltarii sunt prinsi ca au dat si au luat mita. Probatoriul este format din interceptari, traseul banilor prin conturi si declaratii in care isi recunosc vinovatia (desi, initial, au negat). Acesti oameni fac denunturi impotriva Elenei Udrea (nu exista nici un alt fel de proba decat denunturile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestata. Deci, declaratiile impotriva lui Udrea garanteaza libertatea. 2. Exista informatii si indicii foarte clare ca denuntatorii impotriva Elenei Udrea in Dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaratiilor si au incercat sa influenteze ancheta: Stefan Lungu sustine ca s-a pus de acord cu Gardean in decembrie 2014 asupra declaratiilor; Ana Maria Topoliceanu a facut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denuntul; exista un denunt colectiv (caz unic in practica penala) in care este amintit si numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata. 3. Punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent in spatiul public, are loc o condamnare mediatica, in timp ce varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc. Nici macar declaratia facuta de Udrea in fata instantei”

Mesajul se incheie cu hashtag-ul ”Kafka” si este semnat de ”echipa de comunicare”.

Înstanta Suprema a admis miercuri arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru o perioada de 30 de zile, din 25 februarie pana la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea “Galei Bute”.


(381 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Lacrimi si suspine pe Facebook. Ponta si Udrea acuza linsajul mediatic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58570289611816 seconds.