Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Batalie in PSD pentru sefia Consiliului National. Cine sunt cei cinci care se bat pentru scaunul lui Adrian Nastase

Publicat de: ---

Gândul MEDIAFAX FOTO: RAZVAN CHIRITA

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Batalia pentru sefia Consiliului National a inceput in PSD, candidatii incercand sa-si atraga de partea sa sustinerea liderilor din teritoriu, dar mai ales a presedintelui partidului, Victor Ponta . Pe lista numelor interesate de presedintia Consiliului National se afla: Valeriu Zgonea – presedintele Camerei Deputatilor, Rovana Plumb – ministrul Muncii si vicepresedinte PSD, Gheorghe Nichita – vicepresedinte PSD, Marian Oprisan – presedintele UNCJR si vicepresedinte PSD si Constantin Nita – vicepresedinte PSD. Presedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta luni in cadrul Biroului Permanent propunerile sale de reforma care vor fi incluse in noul Statut al partidului. Acestea urmeaza sa fie votate la Consiliul National al PSD de la finele lunii martie. Principalele zone de reforma propuse de Ponta vor face referire la separarea functiei administrative de cea politica, un presedinte de CJ neamaivand dreptul sa fie si presedinte de organizatie, si diferite tipuri de sanctiune pentru pesedistii care au probleme cu justitia. Astfel, este posibil ca Ponta sa propuna suspendarea din partid a celor care au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie. Cum Ponta si-a santajat colegii cu mesajul ”daca nu acceptati reforma, renunt la presedintia PSD, este de asteptat sa existe o colaborare intre Ponta si candidatii care vor sustine acesta masuri propuse pentru noul Statut. Din zona celor apropiati de Victor Ponta se pot remarca astfel Valeriu Zgonea si Rovana Plumb. Zgonea a ajuns in presedinte al Camerei Deputatilor datorita sprijinului direct dat de Victor Ponta, iar Rovana Plumb a fost mentinuta in toate Guvernele Ponta, fie la Mediu, fie la Munca. Marian Oprisan este vicepresedinte PSD si presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Desi nu l-a criticat direct pe Victor Ponta, Oprisan a pornit un razboi cu Valeriu Zgonea, dupa ce ultimul, in calitate de presedinte al Comisiei de Cod Electoral, a propus ca sefii de CJ sa fie alesi prin vot indirect. Oprisan a catalogat votul din Comisie drept o decizie ”mizerabila, jignitoare, smechereasca si ipocrita”. Oprisan a fost si cel  care i-a cerut lui Valeriu Zgonea, in cadru sedintei Biroului Politic National, sa-si dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor dupa votul din Comisia de Cod Electoral. Gheorghe Nichita este vicepresedinte al partidului, dar candidatura sa nu este pana in clipa de fata o certitudine. De asemenea, un alt social-democrat care si-a intrebat colegii despre o posibila sustine la Consiliul National este Constantin Nita.

Nita a facut parte din toate guvernele Ponta, dar a fost inlocuit la formarea Guvernului Ponta IV din fruntea Ministerului Economiei, in locul sau fiind preferat Mihai Tudose. Consiliul National al PSD urmeaza sa stabileasca si data Congresului partidului, la care ar urma sa aiba loc si alegeri pentru toate functiile de conducere. In clipa de fata, nu exista o decizie clara in privinta datei la care se va organiza Congresul, presedintele executiv, Liviu Dragnea, lasand de inteles ca este posibil sa nu existe un Congres la PSD in acest an. Viitorul presedinte al Consiliului National va avea rolul de a reactiva departamentele PSD.

Citeste si Mandrii romani ai lui Ponta au trecut la Vanghelie. „Toti au furat ce-au furat, toti au facut ce-au facut, dar el, din putinul lui, ne sprijina si pe noi” Citeste si Ponta il iarta pe Sova si il „executa” pe Ivan. Cine il inlocuieste pe Vanghelie la sectorul 5 Citeste si Vanghelie ameninta: „O sa spun lucruri grave din viata privata a lui Ponta si Ghita. De ce credeti ca au fost ei in Dubai?” Citeste si Vanghelie ameninta: „O sa spun lucruri grave din viata privata a lui Ponta si Ghita. De ce credeti ca au fost ei in Dubai?” Citeste si Oprisan: “Ponta ramane in fruntea PSD daca nu se va comporta ca Nastase”. Vanghelie: “Ponta nu poate fi schimbat decat daca pesedistii ies in strada”


(406 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Batalie in PSD pentru sefia Consiliului National. Cine sunt cei cinci care se bat pentru scaunul lui Adrian Nastase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58222198486328 seconds.