Joi, 19 Februarie 2015 - 05:44 AM Aleg.RO: Liderul TSD Prahova, vicepresedinte al CJ, preia atributiile de presedinte ale lui Mircea Cosma, aflat sub control judiciar

Publicat de: ---

romanialibera

Liderul organizatiei de tineret a PSD Prahova, Bogdan Toader, a preluat, incepand de miercuri, atributiile presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, transmite corespondentul MEDIAFAX .

Administratorul public al judetului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca miercuri Consiliul Judetean Prahova a primit de la DNA documentele conform carora presedintele CJ Mircea Cosma se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, dupa ce a fost pus sub control judiciar. Fabioara Ionescu a precizat ca, in baza unor dispozitii anterioare care aveau in vedere preluarea atributiilor de catre vicepresedinte in cazul in care presedintele se afla in deplasari sau in concediu, Bogdan Toader a preluat atributiile lui Mircea Cosma.

"Potrivit dispozitiilor care au fost semnate anterior, inlocuitorul de drept este vicepresedintele. In momentul de fata vicepresedintele este Bogdan Toader. De asemenea, mie mi s-a transmis anterior functia de ordonator de credite, deci pot sa semnez documente bancare si eu, si domnul Toader. Deci in perioada asta conducerea CJ este asigurata de domnul Toader in primul rand si de mine. Eu nu pot semna certificate de urbanism, autorizatii de constructie, dar pot semna documente de banca si alte documente care intra sau ies din Consiliul Judetean prin registratura", a spus administratorul public Fabioara Ionescu.

Bogdan Toader are 32 de ani, este presedintele TSD Prahova si a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova la sfarsitul lunii iulie a anului trecut, dupa ce fostul vicepresedinte Laurentiu Rebega (PC) a fost ales europarlamentar.

In prezent, Rebega este cercetat de DNA sub acuzatia de folosire a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial; instigare la spalare de bani; instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata; instigare la uz de fals.

Cel de-al doilea post de vicepresedinte al CJ Prahova este liber dupa ce, in urma ruperii USL fostul vicepresedinte Sebastian Danielescu (PNL) a ramas fara functie, el contestand in instanta decizia consilierilor de a-l schimba din acest post.

DNA Ploiesti a decis, marti sa-l puna sub control judiciar pe presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, acuzat de sprijinire de grup infractional in dosarul in care este urmarit penal cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe timpul cat se afla sub control judiciar, Mircea Cosma trebuie sa respecte obligatia de a nu exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

In acelasi dosar au fost retinuti oamenii de afaceri Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, Mihail Marian Coman, fost consilier judetean, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu, in timp ce deputatul Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, au fost pusi sub control judiciar.

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Hertanu, este acuzat ca a obtinut fraudulos contractul pentru extinderea canalizarii la Comarnic, iar Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati ca ar fi facut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Hertanu.


(180 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Liderul TSD Prahova, vicepresedinte al CJ, preia atributiile de presedinte ale lui Mircea Cosma, aflat sub control judiciar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5985119342804 seconds.