Joi, 19 Februarie 2015 - 05:44 AM Aleg.RO: Udrea, dupa ce a fost asteptata la Comisia Juridica: "Nu merg"

Publicat de: ---

Cotidianul

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa amane pana la ora 14 .00 sedinta in care se dezbate cererea DNA de arestare preventiva pentru noi acuzatii in dosarul „Gala Bute” privind-o pe Elena Udrea, la solicitarea avocatului acesteia.Avocatul Marius Striblea, prezent la Parlament, a spus ca Elena Udrea se afla la DNA, unde da declaratii in legatura cu denuntul pe care l-a facut si ca spera ca pana la ora 14.00 aceasta sa ajunga in Parlament.

UPDATE La iesirea din sediul DNA unde a fost prezenta sa dea declaratii in cazul denuntului sau la adresa generalului Florian Coldea, Elena Udrea le-a spus jurnalistilor ca nu merge in Parlament azi.

Udrea a declarat, la iesire, ca nu merge miercuri la Parlament, unde Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta cererea DNA de arestare preventiva pe numele ei, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", dar ca va merge la plen.

Întrebata despre declaratiile date procurorilor, aceasta a spus ca nu poate face niciun fel de precizari.

Avocatul sau Alexandru Chiciu a spus ca Elena Udrea va merge direct acasa si ca nu a cerut incuviintare pentru a merge miercuri in Parlament.

Avocatul Marius Striblea, care o reprezinta de asemenea pe Udrea, prezent in Parlament, a declarat ca deputata ar putea participa la sedinta de plen de saptamana viitoare a Camerei Deputatilor, pe tema cererii DNA de arestare preventiva a sa, deoarece "probabil, pana atunci" va primi permisiunea procurorilor.

Elena Udrea a ajuns, in jurul orei 9.26, la sediul DNA pentru audieri in denuntul facut impotriva generalului Florian Coldea.

Udrea este acuzata de trei noi fapte de luare de mita, in dosarul Gala Bute, privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu mai multe firme.

Avocatul Marius Striblea a precizat ca in sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor va sustine ca dosarele "seamana izbitor de mult cu celelalte" si ca acestea "nu se bazeaza pe probe".

"Voi spune ceea ce am spus si ieri dupa ce am iesit de la un prim studiu al acestor dosare, ca ele seamana izbitor de mult cu celelalte, nu se bazeaza pe probe si sunt doar chestiuni de imagine, probabil facute in graba la momentul la care era preziua judecarii contestatiei", a declarat Striblea inainte de a intra la sedinta Comisiei juridice.

El a adaugat ca va cere "de fiecare data" aprobare de la procuror sa vina in Parlament.

"Doamna Udrea in acest moment este la DNA, da declaratii in denuntul pe care l-a formulat acolo, este insotita de colegul meu, domnul avocat Chiciu, si au spus ca vor cere aprobarea procurorilor sa vina (Elena Udrea — n.r.) in Parlament. De buna seama ca nu s-au terminat declaratiile si de aceea nu este aici", a spus avocatul, mentionand ca pana la aceasta ora nu a putut sa ia legatura cu clienta sa, intrucat nu a avut cum sa comunice cu aceasta.

Marti seara, Elena Udrea a fost eliberata din arestul Politiei Capitalei fiind plasata in arest la domiciliu. Procurorii au cerut insa Parlamentului o noua cerere de arestare, iar Elena Udrea urmeaza sa isi exprime punctul de vedere in sedinta Comisiei juridice, inainte de a da un aviz.


(152 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Udrea, dupa ce a fost asteptata la Comisia Juridica: "Nu merg" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65842604637146 seconds.