Joi, 19 Februarie 2015 - 05:44 AM Aleg.RO: Votul final la proiectul de respingere a OUG 55 privind migratia alesilor locali, saptamana viitoare

Publicat de: ---

7plus

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, in plenul Camerei, ca peste 500 de primari si 4000 de consilieri locali si judeteni au trecut „in barca puterii”, dupa emiterea acestei ordonante, in pragul campaniei prezidentiale si a sustinut ca toti acestia „trebuie sa plece acasa si sa-si termine mandatul” .

Orban a cerut, fara succes, ca ordonanta sa fie retrimisa la comisiile de specialitate, aratand ca raportul acestora nu contine efectele juridice.

Si reprezentantii UDMR au sustinut ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, ordonanta este neconstitutionala si trebuie respinsa de Parlament, iar forul legislativ trebuie sa reglementeze efectele juridice produse pe timpul aplicarii ordonantei.

„Ce vina au acei oameni care au respectat un act normativ in vigoare? Oamenii aceia trebuie sa-si piarda mandatul? Nu!”, a sustinut, insa, deputatul PSD FFlorin Iordache El a aratat ca legea isi produce efectele pentru viitor si nu trebuie sa-si piarda mandatele alesii locali care au respectat ordonanta.

Votul final asupra proiectului de respingere a acestei ordonante era stabilit initial pentru miercuri dupa-amiaza, insa, la propunerea PSD, plenul Camerei a decis ca votul final asupra tuturor proiectelor care au fost discutate sa fie amanat pentru saptamana viitoare.

PSD are miercuri de la ora 17,30 sedinta BPN al partidului.


(115 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Votul final la proiectul de respingere a OUG 55 privind migratia alesilor locali, saptamana viitoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63139891624451 seconds.