Miercuri, 18 Februarie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Perchezitii la firma surorii si cumnatului premierului Ponta

Publicat de: ---

Cotidianul

Procurorii DNA fac 14 perchezitii, marti, in Bucuresti si Ploiesti, la sediile mai multor societati comerciale, intr-un dosar privind infractiuni de fraudare a fondurilor UE .

Update, ora 12.30: Mircea si Vlad Cosma adusi la DNA Prahova

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul PSD, Vlad Cosma au fost adusi la DNA Prahova. Cei doi sunt suspecti in dosarul care s-a deschis pentru firmele coordonate de sora si cumnatul premierului Victor Ponta.

Update, ora 12.0o: Sebastian Ghita, audiat la DNA Prahova

Posturi de stiri TV anunta ca Sebastian Ghita este audiat la DNA Prahova in dosarul in care sunt verificati cumnatul si sora premierului Victor Ponta.

”Nu am o relatie foarte stransa cu dansul (n.r. / cumnatul lui Ponta). Îl cunosc pe om, probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiei mele cu dansul”, a declarat Ghita.

Întrebat in ce calitate a fost citat, el a raspuns: ”nu cunosc calitatea. Voi incerca sa aflu acum”. Dupa ce s-a uitat peste citatie, Ghita le-a spus jurnalstilor ca a fost citat in calitate de suspect.

Update, ora 11.00: Cumnatul premierului, dus cu mandat la DNA

Digi 24 informeaza ca Iulian Hertanu, cumnatul premierului, a fost dus cu mandat la DNA – serviciul teritorial Prahova, pentru audieri. Digi 24 a luat legatura cu Naum Cornelia, mama premierului, dar aceasta nu a vrut sa comenteze subiectul.

Una dintre firme este SC Exfin SRL, fondata de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlata in prezent de catre sora si cumnatul premierului, Alexandra si Iulian Hertanu.

Surse citate de Mediafax arata ca in acest dosar, care vizeaza infractiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu. De asemenea, in cauza sunt suspiciuni si cu privire la comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Prejudiciul ajunge la doua milioane de euro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.

În cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, acestea fiind sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane.

În cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei".


(139 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Perchezitii la firma surorii si cumnatului premierului Ponta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56398701667786 seconds.