Vineri, 27 Mai 2005 - 11:38 AM Aleg.RO: Mircea Geoana i-a infipt in coasta lui Tariceanu Guvernul din umbra al PSD

Publicat de: Bogdan Apostolescu

gardianul Comitetul Executiv National al PSD, organism creat potrivit noului Statut al partidului s-a intalnit, ieri, pentru a stabili departamentele de specialitate ale PSD si a secretarii executivi. Pana la inchiderea editiei informatiile cu privire la organizarea fostului partid de guvernamant sunt urmatoarele. Astfel, responsabilii cu departamentele partidului sunt: Strategie guvernamentala - Alin Teodorescu, Interne - Ioan Rus, Administratie Publica Locala- Liviu Dragnea, Comunicare - Dan Nica, Politica externa- Adrian Severin, Politici financiare - Mihai Tanasescu, Munca si protectie sociala- Marian Sarbu, Educatie - Ecaterina Andronescu, Apararea - Ioan Mircea Pascu, Agricultura- Ovidiu Natea, Sanatate - Sorin Oprescu, Cultura - Vasile Dancu, Industrie - Iulian Iancu, Justitie - Ion Neagu si Mediu - Rovana Plumb.


Secretarii executivi

Secretarii executivi care au rolul de a coordona departamentele sunt: Relatii externe - Victor Bostinaru, Organizatoric - Ciprian Holhos, Vaile Soporan - Pregatire si formare politica, Alexandru Sassu - Societate civila, Analiza politica - Dan Mihalache, Ioan Giurascu - Relatii cu partenerii sociali, Ana Birchell- Egalitate de Sanse si Tineret.


PSD Bucuresti, alaturi de Geoana

Organizatia din Bucuresti a salutat, ieri, initiativa liderului partidului, Mircea Geoana, si a Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj de a verifica contactele pe care membri ai PSD le-au avut cu oameni de afaceri controversati, dar precizeaza ca vor considera sincer si util demersul, cand va fi extins la tot partidul. PSD Bucuresti sustine ca a fost, de altfel, prima organizatie care a luat masuri in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Omar Hayssam, excluzandu-l din partid.


Le-au murit laudatorii

"Transparenta noastra nu poate fi demonstrata mai bine decat prin simplul fapt ca suntem singura organizatie a PSD din tara care gazduieste pe pagina de web o rubrica destinata in mod special semnalarii deviatiilor de la moralitate ale membrilor nostri", precizeaza sursa citata.

Membrii PSD Bucuresti se declara insa "dezamagiti" de politizarea excesiva a cazului Omar Hayssam, "din motive care nu tin nici de moralitate, nici de dorinta de primenire a partidului, ci mai mult din motive de imagine".


Geoana: Avem un guvern de «seculici» si «blonde norvegiene»

Presedintele PSD Mircea Geoana a criticat, ieri, actuala guvernare, formata, in opinia sa, din "seculici" si "blonde norvegiene", aratand ca PSD este decis sa faca un bilant al celor sase luni de cand Alianta a preluat puterea. "Un guvern de seculici si blonde norvegiene, nu inseamna nimic pentru viitorul acestei tari. (...) Au trecut sase luni de cand Alianta DA guverneaza iar noi am decis, la ideea domnului Adrian Nastase sa facem un bilant al acestei perioade. Vom demonstra ca lipsa de competenta inseamna pana la urma lipsa de perspectiva pentru tara", a precizat Geoana.

Pe de alta parte, liderul PSD a aratat ca ultimile demisii inregistrate in partid nu reprezinta un capat de tara, mai mult, le-a numit "un rau necesar".

Geoana a criticat, totodata, partidele din Romania care se inghesuie sa subscrie doctrinei populare. "S-au trezit peste noapte toti populari. Vreau sa va spun ca am prieteni in PPE iar aceasta chestiune este privita cu multa suspiciune, a precizat liderul PSD adaugand ca "formatiunile politice care militeaza pentru o doctrina populara vor ajunge in final nu in PPE ci la «zidul plangerii». (C.P.)


(697 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Bogdan Apostolescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Mircea Geoana i-a infipt in coasta lui Tariceanu Guvernul din umbra al PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.