Miercuri, 11 Februarie 2015 - 05:38 AM Aleg.RO: Viorel Hrebenciuc, pe lista romanilor care si-au ascuns banii in Elvetia

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Andrei Luca POPESCU 10 .02.2015

Viorel Hrebenciuc este unul dintre clientii filialei elvetiene a bancii HSBC, unde romanii au conturi de peste 1,3 miliarde dolari. El impartea contul cu omul de afaceri Robert Deutsch, personaj cheie in afacerea Megapower, in urma careia statul roman a pierdut peste 11 milioane de dolari, conform RISE Project. Dosarul Megapower a fost anchetat de premierul Victor Ponta, pe vremea cand lucra ca procuror, scrie Gandul.

Filiala elvetiana a bancii britanice HSBC a gazduit conturi secrete care depasesc 100 de miliarde de dolari, pana in 2007, care apartin unor vedete, persoane publice, diplomati si judecatori, dar si unor traficanti de arme, intermediari ai dictatorilor din lumea a treia si ai altor infractori. Banca din Elvetia ii incuraja pe acestia sa isi ascunda banii de autoritatile din tarile lor, pentru a scapa de taxe sau de rigorile justitiei. 219 persoane si firme din Romania sau cu legaturi cu tara noastra au depus peste 1,3 miliarde de dolari la banca elvetiana, incepand cu 1974 pana in 2007, printre acestia numarandu-se si fosti sau actuali politicieni. Cel mai mare cont romanesc de la banca elvetiana contine peste 800 de milioane de dolari.

Conform RISE Project, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, arestat impreuna cu fiul sau Andrei in Dosarul Retrocedarilor ilegale de paduri, a avut un profil bancar la filiala elvetiana a HSBC, care reunea doua conturi bancare. La aceste conturi aveau acces si sotia sa, Letitia, precum si fiul lor, Andrei Hrebenciuc.

Cititi mai mult pe www.gandul.info


(254 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Viorel Hrebenciuc, pe lista romanilor care si-au ascuns banii in Elvetia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55130696296692 seconds.