Miercuri, 11 Februarie 2015 - 05:38 AM Aleg.RO: Elena Udrea, retinuta in dosarul Microsoft

Publicat de: ---

Bursa      Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a fost retinuta, aseara, de procurorii DNA in dosarul Microsoft, urmand ca astazi sa se judece propunerea de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva in dosarul Microsoft .
      Elena Udrea a parasit in catuse sediul DNA. "Poti sa-i pui catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului", a comentat aceasta. Cand a ajuns la arest, Elena Udrea nu mai avea catusele la maini.
     Ordonanta de retinere a fost emisa, ieri, la ora 21.40, urmand sa expire in 24 de ore.
     Udrea a fost retinuta de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani, potrivit unui comunicat emis marti seara de DNA.
     Elena Udrea a venit marti, in jurul orei 12.00, la DNA, dupa ce a fost citata de procurori, in urma avizelor de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.
     In 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse, potrivit Mediafax.
     In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit, de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane, incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
     DNA mai arata ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.
     Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie". 
 
   


(160 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Elena Udrea, retinuta in dosarul Microsoft | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59456610679626 seconds.