Miercuri, 11 Februarie 2015 - 05:38 AM Aleg.RO: Darius Valcov: "Lucram cu bancile la un nou produs pentru solutionarea crizei CHF"

Publicat de: ---

Bursa      Ministerul Finantelor Publice lucreaza, impreuna cu bancile, la "un nou produs" pentru rezolvarea problemei creditelor in franci elvetieni (CHF), a spus, aseara, Darius Valcov, ministrul de resort .
     Domnia sa a precizat ca, in ultimele doua zile, a avut intalniri cu reprezentantii institutiilor financiare care au dat credite in CHF, urmand sa mai aiba loc discutii, in aceste zile, pe aceeasi tema.
     Darius Valcov a fost, aseara, in Camera Deputatilor, sa prezinte parlamentarilor din Comisia de buget noua solutie la care lucreaza, insa parlamentarii au suspendat discutiile, obositi, probabil, dupa ce l-au audiat trei ore si jumatate pe Guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
     Este pentru a doua oara cand ministrul finantelor merge in Comisia de buget, iar deputatii amana sedinta. Acest fapt l-a deranjat pe Darius Valcov, care nu a dat amanunte despre "noul produs": "Nu va pot oferi detalii, venisem sa prezint acest produs parlamentarilor, dar se pare ca am venit pentru a doua oara degeaba".
     Ministrul finantelor a precizat ca toate bancile cu expunere pe CHF au fost chemate la discutii, infirmand, astfel, informatiile venite din partea unor surse bancare potrivit carora cateva banci din cele care au dat credite in franci elvetieni nu ar fi fost invitate la aceste intalniri.
     Reprezentantii institutiilor cu expunere pe CHF nu ar fi fost de acord cu programul "scade rata", care presupune rescadentarea creditelor si acordarea unei facilitati fiscale, dupa cum ne-au spus surse apropiate situatiei.
     Se pare ca bancherii i-ar fi transmis ministrului finantelor Darius Valcov, in cadrul intalnirii de luni seara, ca singura solutie acceptata de institutiile financiare este negocierea individuala cu clientii.
     Doar ca acestia din urma sustin ca, odata ajunsi la banca, nu poate avea loc nicio negociere, intrucat bancile pun de la inceput conditii, discutand "cu executarea silita pe masa".
     In cadrul discutiilor dintre MFP si banci, care au avut loc luni seara, pe tema creditelor in franci elvetieni ministrul de resort i-ar fi instiintat pe bancheri ca, intrucat nu au rezolvat situatia in cele trei saptamani de cand cursul CHF a explodat, Ministerul Finantelor poate interveni printr-un act legislativ, potrivit surselor noastre.
     Cateva dintre institutiile financiare care au dat credite in CHF au anuntat reducerea dobanzilor pentru imprumuturile in CHF sau scaderea anticipata a acestor dobanzi in raport cu reducerea LIBOR, indice luat in calcul in cazul creditelor in CHF.   


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Darius Valcov: "Lucram cu bancile la un nou produs pentru solutionarea crizei CHF" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56183695793152 seconds.