Miercuri, 11 Februarie 2015 - 05:38 AM Aleg.RO: UPDATE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA dupa ce Camera Deputatilor a avizat arestarea si urmarirea penala a acesteia

Publicat de: ---

Puterea taguri: elena, udrea, citata, prezinta, dna, camera, deputatilor, avizeaza, arestare, urmarire, penala, deputat, dosar

Elena Udrea a fost citata de procurori sa se prezinte marti la sediul DNA, dupa ce Camera Deputatilor a avizat, luni seara, cererile privind arestarea preventiva si urmarirea penala a deputatului PMP in dosarele "Gala Bute" si "Microsoft" . Udrea este acuzata de fapte de coruptie.

UPDATE, ora 12.14 Elena Udrea a ajuns la sediul DNA, dupa ce a fost citata de procurori, in urma avizelor de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute. 

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, ca dupa publicarea in Monitorul Oficial a celor sase hotarari ale Camerei Deputatilor privind aprobarea cererilor de urmarire penala si de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, procurorii au citat-o sa se prezinte marti, la DNA.

Astfel, Elena Udrea ar trebui sa se prezinte la DNA in jurul orei 11.00.

Citeste si: Hotararile Camerei Deputatilor privind arestarea si urmarirea penala a Elenei Udrea au fost publicate in Monitorul Oficial

Hotararile Camerei Deputatilor privind cererile de urmarire penala si de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate in Monitorul Oficial. Forul Legislativ a aprobat, luni seara, cele sase solicitari.

Citeste si: Prima reactie a Elenei Udrea dupa ce Camera Deputatilor a aprobat cererea de arestare preventiva: Îmi asum destinul...

Camera Deputatilor a dat luni sase voturi distincte, cu bile, pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Camera a aprobat astfel cererea privind inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", fiind inregistrate 285 de voturi "pentru" si 49 "impotriva".

Citeste si: Elena Udrea: Cei care au derulat contractul Microsoft sunt in libertate, isi petrec sarbatorile de iarna la Miami

Forul Legislativ a mai aprobat cererea privind incuviintarea extinderii urmaririi penale in dosarul ”Gala Bute”. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor intocmit ca urmare a solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru si 50 impotriva.

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, si incuviintarea cererii de arestare preventiva formulata in dosarul "Gala Bute" in privinta Elenei Udrea.

Cel de-al patrulea vot a vizat cererea de urmarire penala in dosarul Microsoft in privinta Elenei Udrea. Camera Deputatilor a aprobat, cu 243 voturi "pentru" si 50 "impotriva", proiectul de hotarare intocmit in urma solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul nr.880/P/2014 al DNA.

Camera Deputatilor a aprobat si solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea in dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi ”pentru” si 65 ”impotriva” aceasta cerere.

De asemenea, forul Legislativ a aprobat, luni seara, si cererea formulata in cazul Elenei Udrea privind incuviintarea arestarii preventive prin inlocuirea controlului judiciar, in dosarul Microsoft. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor aferent cererii ministrului Justitiei a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" si 82 "impotriva"'.


(180 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

UPDATE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA dupa ce Camera Deputatilor a avizat arestarea si urmarirea penala a acesteia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66913509368896 seconds.