Miercuri, 11 Februarie 2015 - 05:38 AM Aleg.RO: Deputatul UDMR Karoly Kerekes, condamnat definitiv de instanta suprema la inchisoare cu suspendare

Publicat de: ---

Puterea taguri: deputat, udmr, karoly, kerekes, condamnat, definitiv, instanta, suprema, inchisoare, suspendare

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv de instanta suprema la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese . Karoly Kerekes este acuzat ca si-a angajat sotia si fiul in biroul parlamentar.

Completul de cinci judecatori de la Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa reduca pedeapsa primita de Karoly Kerekes in prima instanta, in 27 octombrie 2014, de la doi ani la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

"Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii pe un termen de incercare de trei ani si sase luni", potrivit deciziei dispuse luni de completul de cinci judecatori.

De asemenea, instanta suprema a decis sa aplice si o pedeapsa accesorie in cazul lui Karoly Kerekes, astfel ca ii vor fi interzise mai multe drepuri, respectiv de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii. Aceste drepturi ii sunt interzise pana la terminarea executarii pedepsei.

Procurorii au mentionat ca, in perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului sau, a avizat cele doua contracte individuale de munca incheiate cu acesta si a incheiat trei contracte civile de prestari servicii cu sotia sa si cu fiul sau.

Sotia si fiul lui Kerekes Karoly ar fi realizat, in baza acestor contracte, un folos material in cuantum total de 56.663 de lei, sume platite din bugetul Camerei Deputatilor, precizau procurorii, in actul de sesizare a instantei.


(178 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Deputatul UDMR Karoly Kerekes, condamnat definitiv de instanta suprema la inchisoare cu suspendare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74920010566711 seconds.