Vineri, 06 Februarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Obreja ii acuza pe procurori ca fac presiuni sa o denunte pe Udrea

Publicat de: ---

Bursa      Rudel Obreja a revenit in spatele gratiilor dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis, ieri, arestarea preventiva a acestuia, pentru 30 de zile, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu . Decizia de arestare preventiva poate fi contestata de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucuresti.
     In acest dosar, primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Gheoghe Nastasia, sunt cercetati in arest la domiciliu. Pe de alta parte, procurorii au cerut avizarea de catre Camera Deputatilor a solicitarii de arestare preventiva a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Comisia juridica a avizat favorabil solicitarea DNA, votul in plen urmand sa se dea luni.
      Inainte de pronuntarea deciziei de catre instanta, Rudel Obreja a declarat in fata presei ca procurorii incearca sa obtina de la el un denunt impotriva Elenei Udrea: "Se poarta denunturile astazi si toata lumea face denunturi. Asta se doreste: un denunt al meu impotriva doamnei Udrea, pe care nu il voi face, ca nu am cu ce. Obreja nu spune ceea ce vor procurorii. Astazi, cu ajutorul dumneavoastra (n.r. presa), si nu va acuz, constat ca se intampla niste lucruri periculoase. Nimeni nu mai are curaj sa conteste niste lucruri puse pe masa de catre procurori din cauza acestei avalanse de arestari, care se fac in prezenta dumneavoastra, lucruri in parte necesare acestei tari. Țara asta trebuie sa se insanatoseasca o data, dupa 25 de ani de coruptie, insa trebuie sa avem curajul sa spunem cand lucrurile nu stau asa, sa avem curajul sa le spunem, nu sa procedam cum au procedat cate unii, care au inceput sa faca denunturi si sa fie batuti de femei".
     Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizarii Galei Bute in urma unor discutii cu Rudel Obreja si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute. In referatul DNA, transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie se precizeaza: "Fondurile publice ar fi fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului ar constitui in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-ar fi urmarit, in realitate, asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului". Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja. DNA a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton, aceasta fiind avizata de Comisia juridica din Senat. 

     Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizarii Galei Bute in urma unor discutii cu Rudel Obreja si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

   


(203 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Obreja ii acuza pe procurori ca fac presiuni sa o denunte pe Udrea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58551406860352 seconds.