Miercuri, 25 Mai 2005 - 08:49 AM Aleg.RO: PSD se descompune pierzand parlamentari

Publicat de: Eliza Olteanu

Averea Nemultumirile provocate de recentul Congres PSD, modul in care a fost tratat fostul sef al partidului, Ion Iliescu, determina tot mai multi membri de partid sa evalueze oportunitatea ramanerii alaturi de noua echipa de conducere. Dupa demisia lui Ion Talpes de zilele trecute, alti membri cunoscuti si-au manifestat intentia de a demisiona si a se inscrie in alte partide. PNL pare a fi in topul preferintelor acestor nemultumiti.

Astfel, dupa demisia senatorului Neculai Apostol, filiala ieseana a PSD risca sa ramana si fara deputatul Traian Dobre. Acesta a admis la o intrunire a unui ONG din Iasi ca se gandeste serios sa paraseasca partidul. Decizia lui Dobre are ca motivatie neintelegerile cu liderul PSD Iasi si primarul orasului, Gheorghe Nichita. Traian Dobre, care va lua o decizie in urmatoarele zile, a mai precizat ca este unul dintre fondatorii PNL si ca se gandeste sa revina intr-un partid puternic.

Tot catre PNL inclina si deputatul Mihai Malaimare, care a declarat ieri ca va parasi partidul saptamana aceasta in favoarea liberalilor. Gestul lui Malaimare survine ca urmare a faptului ca PSD nu a intervenit in conflictul pe care l-a Malaimare l-a avut cu Constantin Contac, liderul filialei Botosani.

Toate aceste plecari nu il lasa indiferent pe Mircea Geoana. Desi a recunoscut ieri ca mai sunt destui nemultumiti in partid, „pana la plecarea lor mai e o distanta destul de lunga“, a afirmat Geoana.

Referitor la plecarea lui Talpes de luni, Geoana a declarat ca o anticipase si ca nimeni nu e de neinlocuit in partid. Ieri, Ioan Talpes a reactionat dur la comentariile pe care Geoana le-a facut despre starea de sanatate a lui Iliescu.

Intrebat daca Iliescu isi va face partid dupa ce iese din spital, liderul PSD declarase ca ar trebui intrebati medicii.

In aceeasi zi cu Talpes a plecat si fostul presedinte PSD Arad, Dorel Popa, invocand tot neintelegeri cu liderii locali.

Este foarte probabil sa apara si alti dezertori din partid si nu numai lideri locali. Surse din PSD ne-au indicat ca Dan Mircea Popescu, Corina Cretu si Serban Nicolae ar intentiona sa intareasca randurile partidului lui Dan Voiculescu.


(689 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Eliza Olteanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

PSD se descompune pierzand parlamentari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.