Joi, 05 Februarie 2015 - 05:30 AM Aleg.RO: Macovei cere din nou simplificarea ridicarii imunitatii

Publicat de: ---

Puterea taguri: monica, macovei, imunitate, ridicare, simplificare, propunere, proiect, lege

Asociatia M10 cere partidelor parlamentare sa voteze in regim de urgenta proiectul de lege elaborat de Monica Macovei care contine o serie de propuneri privind simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare, se arata intr-un comunicat publicat si pe profilul ei de Facebook . Asociatia M10 a fost infiintata chiar de Macovei, impreuna cu cei care au sprijinit-o in campania electorala pentru prezidentiale.

Vorbim despre un proiect de lege elaborat de Macovei si depus la Parlament in iunie 2014 si care prevede cateva masuri prin care sa se urgenteze procedurile de ridicare a imunitatii si sa le faca mai transparente.

Astfel, propune Macovei, in Parlament ar urma sa se dea avizele in cazul cererilor de ridicare a imunitatii parlamentare in sedinte publice si prin vot deschis. De asemenea, Comisia Juridica ar trebui sa elaboreze raportul in maximum 24 de ore. La fel, votarea cererii de ridicare a imunitatii in plenul Camerei Parlamentului sa aiba loc in maximum 24 de ore.

Macovei mai propune ca in Comisia Juridica si in plen sa se verifice doar existenta unor indicii privind comiterea unei fapte penale, pe baza referatului procurorilor. În plus, ea spune ca este necesara interzicerea luarii unei hotarari pe considerente de oportunitate sau pe evaluarea probelor din dosar.

Presedintele Klaus Johannis si liderii partidelor politice au declarat, dupa consultarile de miercuri, 28 ianuarie 2015, ca „toate partidele si-au exprimat disponibilitatea de a sustine simplificarea procedurilor pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor pentru a permite justitiei sa-si faca treaba”. Daca aceste declaratii nu sunt urmate de adoptarea acestui proiect de lege, ele raman declaratii mincinoase, se spune in anuntul Asociatiei M10.

Pe 3 februarie a expirat termenul pana la care comisiile juridice si Comisia pentru Statutul deputatilor si senatorilor ar fi trebuit sa depuna raportul pentru acest proiect de lege. „Daca presedintele si liderii politici au vorbit serios, atunci astazi sa adopte proiectul Macovei”, se spune in comunicat.


(136 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Macovei cere din nou simplificarea ridicarii imunitatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55180501937866 seconds.