Joi, 05 Februarie 2015 - 05:30 AM Aleg.RO: Udrea a primit aviz pozitiv in comisia juridica pentru ridicarea imunitatii

Publicat de: ---

Cotidianul

În aceasta dimineata a avut loc sedinta in comisia juridica a Camerei Deputatilor unde s-a discutat cererea DNA de urmarire penala pe numele acesteia . Sedinta a fost secreta.

Update: Comisia juridica a discutat cazul Elenei Udrea si a dat aviz pozitiv pentru ridicarea imunitatii acesteia. Decizia finala apartine insa plenului. Solicitarea DNA a fost avizata cu 20 de voturi "pentru", unul impotriva, o abtinere si un vot anulat.

Udrea a stat in comisie doar zece minute. La iesire a declarat ca a solicitat colegilor din comisie sa dea un aviz favorabil pentru inceperea urmaririi sale penale.

Am vazut tactici ale celor care incearca sa raspunda acuzatiilor pe care le-am adus lui Coldea. Nu voi ataca niciodata justitia, nu atac institutiile, nu atac SRI, nu atac DNA, este vorba de un om”, a spus fostul ministru.

”Daca ani de zile unii m-au acuzat in mod public ca am luat bani in dosarul Bute, astazi vedem ca nici procurorii nu ma acuza de asa ceva”, a aratat fostul minsitru.

Înainte de a intra in sal, Udrea le-a declarat jurnalistilor ca le va cere colegilor sa de aviz pozitiv.

”Eu nu voi intra pe fondul cauzei. Sunt sub control judidicar. Toti abia asteapta sa fac o greseala, astfel ca nu voi discuta pe fondul cauzei”, a afirmat fostul ministru al Dezvoltarii.

”Initial in guvern s-a vrut ca aceasta gala sa fie organizata de Ministerul Dezvoltarii. Ulterior, pentru ca nu s-a putut face acest lucru s-a decis ca promovarea Romaniei sa fie facuta prin aceasta gala”, a mai spus Udrea.

Udrea a spus ca, daca isi dadea demisia din Parlament, trebuia ca presedintele Iohannis sa dea aviz pentru inceperea urmaririi sale penale adaugand: "un fost ministru de avid nu scapa".

Udrea a spus ca nu va veni in Parlament sa-si sustina cauza in niciun fel.

"Nu voi veni in Parlament sa-mi sustin cauza in niciun fel. Voi solicita astazi la comisie si in mod public tuturor colegilor din Parlament sa faca ceea ce trebuie sa faca in cazul in care justitia solicita un aviz, sa dea un aviz favorabil", a adaugat Udrea.

Sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, DNA a cerut inceperea urmaririi penale fata de Elena Udrea

Potrivit unui comunicat al DNA faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului in perioada 2010 — 2012 pentru evenimentul Gala Bute.


(228 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Udrea a primit aviz pozitiv in comisia juridica pentru ridicarea imunitatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64477896690369 seconds.