Joi, 05 Februarie 2015 - 05:30 AM Aleg.RO: Udrea a prezentat schimburi de SMS-uri cu Sebastian Ghita

Publicat de: ---

Cotidianul

Elena Udrea se spovedeste la TVR in emisiunea Vorbeste Liber . În debutul emisiunii Elena Udrea a afrimat ca razboiul cu Florin Coldea dateaza de cateva luni.

Miercuri seara, Elena Udrea s-a „spovedit” la TVR, in emisiunea „Vorbeste Liber”, moderata de Sorin Avram. Devenita intempensiv (a doua zi dupa unele afirmatii incomode la adresa generalului Florian Coldea de la SRI si la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi) „inamicul public numarul 1” pentru fapte comise acum 3, 4 sau 5 ani si despre care presa a facut dezvaluiri clare la timpul respectiv, Elena Udrea a aflat doar cu cateva ore inainte de a intra in emisiune, ca procurorii care au „ignorat”-o cand era pe cai mai, au trimis Camerei Deputatilor doua cereri de arestare preventiva.

„Este un asalt impotriva mea”

Elena Udrea a inceput in forta: „La 4 zile dupa ce am formulat o serie de acuzatii la adresa sefului SRI, Florian Coldea, DNA a cerut demararea a doua urmariri penale, a cerut 3 cereri de arestare preventiva, ANI a anuntat ca imi verifica declaratiile de avere, la PMP s-a cerut un nou control al finantarii campaniei electorale , CSM pune in discutie afirmatiile mele”. O noutate: „Totul este din cauza razboiului meu ci Florian Coldea. Nu este un razboi inceput vineri, ci cu mai multe luni in urma”. Alte noitati: „Este vorba de o lupta pentru putere”. „Florian Coldea nu a vrut ca candidez”.

De ce n-am fost chemata in 4 ani in dosarul Gala Bute”

Elena Udrea a acuzat din nou momentul inceperii cercetarii ei. „Dosarul Bute este in lucru de 4 ani. De ce nu am fost chemata vreodata in acesti 4 ani ca sa dau explicatii?”.

„Laura Codruta Kovesi si oameni de la varful DNA precum si generalul Florian Coldea au actionat politic”

„În Romania, puterea apartine celui care detine catusele”. „De ce nu-si pune nimeni – parlamentari, ziaristi, reprezentanti ai societatii civile – intrebarea, esta oare adevarat ce tot spune Udrea despre seful SRI?”.

Întrebata, de ce tace Traian Basescu: „Dl presedinte va face ce crede de cuviinta”.

Îl cunoaste pe Coldea de 10 ani

„Îl cunosc pe Florian Coldea de 10 ani”

„Cu privire la Floarian Coldea, mi-a fost decriptata aceasta ostilitate a lui de catre dl Sebastian Ghita. El mi-a spus la o discutie intr-o cafenea ca dl Coldea nu dorea ca eu sa candidez la presedintie si ca dl Coldea este un om care vrea sa detina toata puterea”.

„Dl Coldea este influent prin relatia pe care o are cu dna Kovesi”

„Spre exemplu, dl Coldea nu a vrut-o pe dna Bica la sefia DIICOT. În perioada in care dna Bica urma sa fie numita la DIICTOT, aceasta a fost de doua ori pusa sub ascultare de dna Kovesi”

„Dna Bica mi-a spus, dupa scandalul pozelor de la Paris, ca s-a dus la dl Coldea sa-i ceara socoteala si ca dl Coldea i-a spus ca trebuia sa ii spuna dinainte ca se intalneste cu mine” (NOUTATE).

I-a spus lui Coldea ca stie de relatiile cu Dorin Cocos

„Legat de lucrurile grave pe care le cunosc, le stiu... multi spun <<probeaza-le>>. Cum sa probez ca am avut o discutie cu Coldea, ca doar nu l-am inregistrat?

„Pe 19 decembrie, am avut o ultima discutie cu fostul director SRI, George Maior, in care i-am spus ca stiu de la fostul sot ca stiu ca a facut acele comisioane (i-a dat lui Sebastian Ghita 500.000 de euro pentru finantarea postului Romania TV – n.r.) pentru dl Coldea si ca nu e corect cum a procedat”. (Noutate – n.a.)

„I-am spus si dlui Coldea ca fostul meu sot mi-a spus despre respectivele comisioane. I-am spus ca Dorin Cocos i-a fost loial, i-a facut o serie de servicii, si doar el si Nicolae Dumitru („Niro” – n.r.) sunt singurii inchisi”.

A mai tinut legatura cu Dorin Cocos

„Mi-a spus fostul meu sot la telefon ca a fost vizitat de Sebastian Ghita. Da, am mai tinut legatura cu Dorin Cocos” (Noutate – n.a.)

„Sebastian Ghita mi-a spus ca are acordul de la Florian Coldea sa il viziteze pe Dorin Cocos la arest”. (Noutate – n.a.)

(Elena Udrea a prezentat in emisiune un schimb de SMS-uri cu Sebastian Ghita) „Intr-un SMS ii sugerez dlui Ghita ca stiu ca a luat banii de la Dorin Cocos. Imi raspunde ca ii pare rau pentru Dorin, ca este un om bun si ca este posibil sa fie eliberat, dar dupa sarbatori” (Noutate – n.a.)

Despre un avocat „special”

„Exista un avocat, Rares Dan, care este avocatul tuturor celor care l-au denuntat pe Dorin Cocos si sunt liberi. Rares Dan este fiul fostului sef de Securitate Gheorghe Dan”.

„Acest avocat este foarte apropiat de generalul Coldea”

„Avocatul Rares Dan apare acolo unde este mentionat si numele meu”. (Noutati – n.a.)

Despre dosarul Gala Bute:

„Eu am vrut sa aduc acest eveniment in Romania. Nu este o vina”.

„ Pentru ca nu putea spozoriza un astfel de eveniment, am ales calea promovarii turistice. Si nu am facut-o prin ordin de ministru ci prin Hotarare fr Guvern (HG 14 din 5 ianuarie 2011 – n.a.)

„Solutiile juridice au fost date de specialisti, nu de ministrul Udrea”

„Dl Obreja era singurul care avea dreptul de reprezentare asupra lui Bute si din aceasta cauza am luat legatura cu el”.

„Uitati-va la stenogramele aparute in presa, discutiile dintre subalterni de-ai mei din care procurorii sugereaza ca s-au decis finantari si altele. Sunt convorbiri telefonice care au avut loc inainte de a se decide in guvern daca o sa avem vreo legatura cu gala. Sunt convorbiri telefonice care au avut loc cu luni inainte de a sti ce sa facem. Cum poate sa creada cineva ca respectivele convorbiri au avut drept scop actiuni de luare de mita ...”

Despre cei pe care i-a ajutat

„Sunt oameni care m-au dezamagit. I-am sprijinit si acum fac pe moralisti”

„Raluca Turcan a fost sprijina in campania electorala de Dorin Cocos”

„Valeriu Turcan este un mare aparator al dlui Coldea. Mi-a povestit cineva de la RoTV, o moderatoare, ca uneori cand apar subiecte noi, firbinti, el didea telefon si intreaba <<Sa traiti! Ce sa spun pe subiectul asta?>>”

„Mai sunt oameni care nu au tinuta morala pe care vor sa o afiseze”.

„Sunt oameni care au venit sa-mi spuna lucruri, uneori pe bani, si acum fac pe moralistii. Uneori, i-am platit”

„Este vorba oameni care apar la televizor, nu neaparat jurnalisti. Sunt invitati. Sa se intrebe daca au caderea morala sa ma judece pe mine” (Noutati – n.a.)


(261 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Udrea a prezentat schimburi de SMS-uri cu Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58154821395874 seconds.