Joi, 05 Februarie 2015 - 05:30 AM Aleg.RO: DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea, fiind acuzata si de luare de mita

Publicat de: ---

Gândul

Procurorii DNA au extins, miercuri, cercetarile fata de Elena Gabriela Udrea, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita .

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Elena Udrea.

De asemenea, referatul cauzei a fost trimis si ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita.

"Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.

In dosarul "Gala Bute", Directia Nationala Anticoruptie ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Comisia juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a deputatului Elena Udrea.

De asemenea, procurorii au cerut aviz de la Senat si pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton, fost ministru al Economiei, solicitarea fiind avizata de Comisia juridica.

In dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu, decizia fiind luata miercuri de Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au cerut si arestarea preventiva a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, propunerea urmand sa fie judecata joi.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea a luat decizia organizarii Galei Bute, in urma unor discutii cu Rudel Obreja si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat ca a determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Oreja.

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerand ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Citeste si: Comisia juridica a Camerei a AVIZAT in unanimitate inceperea urmaririi penale pentru Elena Udrea Citeste si: Averea Elenei Udrea, verificata de Agentia Nationala de Integritate Citeste si: Udrea: Nu doresc sa mai amestec Justitia in scandalul dintre mine si generalul Coldea de la SRI Citeste si: Udrea: Nu m-ar mira sa continue abuzurile, chiar si cu o incercare de arestare, desi nu exista motiv

 


(192 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea, fiind acuzata si de luare de mita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64734315872192 seconds.