Miercuri, 04 Februarie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Duma de Stat din Rusia ar putea sa ceara Germaniei reparatii de razboi

Publicat de: ---

Cotidianul

Un grup de lucru insarcinat cu estimarea pagubelor cauzate de Germania prin atacarea Uniunii Sovietice in 1941 urmeaza sa fie infiintat in Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a declarat marti pentru cotidianul Izvestia deputatul Mihail Degtearev, potrivit Mediafax .

"De fapt, Germania nu a platit Uniunii Sovietice reparatii pentru distrugerile si atrocitatile din timpul Marelui Razboi pentru Apararea Patriei", a declarat pentru Izvestia Mihail Degtearev, un membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

"Desi cu aliatul nostru - R.D.G. (Republica Democrata Germana) - s-a incheiat dupa razboi o intelegere de incetare a platilor de reparatii, cu R.FG. si indeosebi dupa reunificarea Gerrmaniei astfel de intelegeri nu s-au semnat, ceea ce inseamna ca problema ramane deschisa si extrem de actuala", a justificat el acest demers.

"În plus, Germania continua sa aduca prejudicii Rusiei, promovand sanctiuni ilegale in UE", a continuat deputatul rus.

De curand, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la randul sau ca va cere Germaniei sa plateasca despagubiri pentru un imprumut acordat de Grecia in 1942, la presiunea nazistilor.


(200 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Duma de Stat din Rusia ar putea sa ceara Germaniei reparatii de razboi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56479811668396 seconds.