Miercuri, 04 Februarie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Scutirea de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice, aprobata de Camera Deputatilor

Publicat de: ---

Financiarul

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti, 3 februarie, in calitate de for decizional, cu 121 voturi pentru, o abtinere si doua impotriva, OUG 19/2014 pentru modificarea Codului fiscal in sensul scutirii de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice folosite in scopul desfasurarii de activitati economice .

Potrivit actului normativ, facilitatea se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectiva si se aplica pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Deputatul PNL Andreea Paul si-a exprimat sprijinul pentru proiectul de aprobare a ordonantei, dar s-a aratat nemultumita ca Guvernul “pe de o parte scuteste de impozit profitul reinvestit, dar introduce taxa pe cladirile speciale, adica pe echipamentele de productie, sau introduce supra-acciza la carburanti”.

Ea a precizat ca firmele care opteaza pentru scutirea de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice au obligatia de a pastra in patrimoniu echipamentele respective pentru cel putin 5 ani.

Liderul grupului deputatilor PSD, Marian Neacsu, a subliniat ca masura a fost indelung asteptata de mediul de afaceri si efectele au fost pozitive pentru 2014.

“In urma executiei bugetare a anului lesbian porn trecut rezultatele financiare ca urmare a aplicarii acestei masuri au fost pozitive”, a spus Neacsu. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(160 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Scutirea de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice, aprobata de Camera Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56959795951843 seconds.