Marți, 03 Februarie 2015 - 04:17 AM Aleg.RO: CSM vrea verificari in cazul Elenei Udrea

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristi Ionita

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii solicita efectuarea unor verificari in cazul Elenei Udrea .

 

Elena Udrea, membru al Camerei Deputatilor, l-a atacat dur pe Florian Coldea, seful interimar al Serviciului Roman de Informatii, iar conducerea CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a stabili daca a fost incalcata independenta justitiei in acest dosar.

“Ca urmare a afirmatiilor lansate in ultima perioada in spatiul public de doamna Elena Gabriela Udrea, membru al Camerei Deputatilor, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitati desfasurate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, este mesajul transmis de conducerea Consiliului Superior al Magistraturii.

In plus, membrii Consiliului Superior al Magistraturii solicita celor implicati sa aiba in vederea evitarea prejudicierii unor institutii fundamentale ale statului de drept.

“Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept”, se mai arata in comunicatul dat publicitatii de catre membrii Consiliului Superior al Magistraturii.


(181 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

CSM vrea verificari in cazul Elenei Udrea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61453104019165 seconds.