Marți, 03 Februarie 2015 - 04:17 AM Aleg.RO: Televiziunea lansata de printul miliardar saudit Al-Waleed bin Talal si-a incetat brusc emisia

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Niciun motiv nu a fost comunicat de aceasta televiziune panaraba, dar un cotidian din Bahrain, reflectand politica guvernului local, a afirmat ca Alarab "nu a respectat traditiile din tarile Golfului, precum impartialitatea informatiei si respingerea a tot ceea ce este de natura sa afecteze spiritul unitatii regionale" .

Primul invitat al buletinului de stiri de la ora 16.00 (13.00 GMT), difuzat de aceasta televiziune prin satelit care s-a lansat duminca, a fost Khalil al-Marzouq, un opozant din Bahrain. El a criticat decizia anuntata cu o zi inainte de regatul Bahrainului de a anula cetatenia pentru un numar de 72 de persoane.

Luni dimineata, Alarab continua sa difuzeze materiale de promovare pentru programele sale, dar niciun buletin informativ nu a fost anuntat.

"Alarab raspunde nevoii de a avea un post independent si impartial", afirmase, duminica, directorul sau general, Jamal Khashoggi.

Lansarea Alarab a fost amanata de mai multe ori, dupa anuntarea acestui proiect in 2010 de catre printul Al-Waleed bin Talal, un om de afaceri saudit cunoscut pentru stilul sau direct, care s-a remarcat in special in finante, hoteluri si mass-media. Printul Al-Waleed bin Talal este nepotul regelui Abdullah al Arabiei Saudite, decedat pe 23 ianuarie.

Alarab a intrat intr-un segment de piata pe care exista deja numeroase televiziuni arabe si arabofone. Prima dintre cele care s-a lansat pe acest segment, Al-Jazeera, din Qatar, a inceput sa aiba parte de o concurenta puternica in 2003, odata cu lansarea postului cu capital saudit Al Arabiya, detinut de grupul MBC, proprietate a seicului Waleed bin Ibrahim, nepotul regelui saudit Fahd.

Al Jazeera si Al Arabiya au fost amandoua acuzate ca reflecta prea mult opiniile proprietarilor lor, mai ales dupa Primavara araba si revoltele impotriva regimurilor autoritare din regiune.

Citeste si Alerta la ambasada SUA si la sediul Parlamentului European din Bruxelles, din cauza unor vehicule suspecte Citeste si Un deputat irakian spune ca Statul Islamic este la un pas de a achizitiona munitie de 300 de milioane de dolari din Romania. Reactia ambasadorului roman Citeste si Locuitorii din Moscova, sfatuiti sa se izoleze in locuinte daca simt un miros "chimic"


(172 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Televiziunea lansata de printul miliardar saudit Al-Waleed bin Talal si-a incetat brusc emisia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55159616470337 seconds.