Joi, 19 Mai 2005 - 03:50 PM Aleg.RO: UDMR Arad vrea săli de sport în localitățile cu populație maghiară

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Conducerea UDMR Arad dorește ca în toate localitățile cu populație majoritar maghiară din județ să fie construite săli de sport. Formațiunea maghiară și-a făcut cunoscută această intenție în cadrul înțelegerii încheiate la nivel local cu partidele care fac parte din coaliția guvernamentală. În plus, liderii locali ai UDMR mai doresc punerea în practică a mai multor proiecte care viezează comunitatea maghiară.

„Cred că această coaliție este în măsură să pună în practică măsurile stabilite la nivelul fiecărei localități. Am stabilit ca în fiecare lună să ne întâlnim pentru a analiza proiectele care au nevoie de sprijin dar și punctele slabe pe care nu am reușit să le ducem la bun sfârșit.

Noi dorim să analizăm și să sprijinim posibilitățile concrete pentru dezvoltarea infrastructurii, a culturii și a învățământului în fiecare localitate cu populație maghiară și nu numai“, a precizat președintele UDMR Arad, deputatul Kiraly Andras.

Consiliul Reprezentanților Județeni al UDMR Arad va superviza punerea în practică a prevederilor înțelegerii încheiate la nivel local cu Alianța „DA“ și Partidul Conservator. Potrivit președintelui Consiliului Reprezentenților Județeni, Levente Bognar, formațiunea maghiară dorește sprijinirea învățământului în limba maghiară, alocarea de fonduri pentru construirea de săli de sport, reabilitarea unor drumuri comunale și introducerea rețelelor de apă în mai multe localități.

„Vom urmări ca școlile cu predare în limba maghiară să aibe asigurate fonduri pentru lucrări de renovare și reabilitare și dorim construirea unor săli de sport în localitățile Sintea Mare, Dorobanți și Iratoș. De asemenea, considerăm ca și prioritate și reabilitarea drumurilor care duc din localitățile Vărșand și Turnu în Ungaria“, a precizat Levente Bognar.


(816 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR Arad vrea săli de sport în localitățile cu populație maghiară | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56949996948242 seconds.