Joi, 19 Mai 2005 - 05:30 PM Aleg.RO: Inițiativă a parlamentarilor mureșeni pentru anularea abonamentului la gaz

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News Doi parlamentari mureșeni și-au pus semnătura pe o inițiativă legislativă prin care se solicită modificarea Legii Gazelor Naturale în sensul Naturale eliminării abonamentului impus de Distrigaz de la 1 aprilie. Inițiativa aparține senatorilor mureșeni Mihai Antonie (PNL) și György Frunda (UDMR), care împreună cu senatorul PD Radu Berceanu au declarat că cer Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale eliminarea abonamentului impus de Distrigaz, pentru a veni în sprijinul populației și a agenților economici sezonieri, care lucrează doar câteva luni pe an.

În acest sens, senatorul Mihai Antonie a dat exemplul fabricilor de zahăr, care nu lucrează decât 3-4 luni pe an, dar sunt obligate să plătească abonamentul la gaz pe tot anul.

La rândul său, György Frunda a adăugat că nu este de acord cu abonamentul la gaz și a arătat că taxa pentru utilizarea gazului este mult mai mare decât în țările vecine.

Inițiativa celor 3 parlamentari survine după ce reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) au solicitat, miercuri, anularea abonamentului la gaze naturale pe care l-au calificat ca fiind un "abuz grosolan".

Oficialii BNS au anunțat că vor declanșa proteste în toată țara, dacă acest abonament nu va fi eliminat.


(539 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Inițiativă a parlamentarilor mureșeni pentru anularea abonamentului la gaz | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57644009590149 seconds.