Vineri, 20 Mai 2005 - 09:19 AM Aleg.RO: Mihai Tanasescu: Eugen Nicolaescu a incalcat flagrant democratia pentru Codul Fiscal!

Publicat de: Ligia Balacescu

gardianul Coalitia guvernamentala si Opozitia parlamentara ridica fiscalitatea la rang de ranga Scandalul din Parlament, pe marginea modificarii Codului Fiscal, continua, putand chiar, afirma unele surse, sa conduca spre o criza parlamentara. Presedintele Comisiei de Buget din Camera, Mihai Tanasescu, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca a depus o informare la Biroul Permanent, care urmeaza sa decida, luni, daca reconvocarea sedintei prin care s-a dat aviz favorabil respectivului proiect de lege a fost sau nu regulamentara. Tanasescu a mai precizat ca modalitatea prin care PNL, "prin vocea lui Eugen Nicolaescu", a impus acest lucru in lipsa parlamentarilor PSD si PPRM echivaleaza cu o "lipsa de respect totala vizavi de democratie". "Aroganta, dispretul si dorinta de a trece legi doar de dragul de a le trece, fara dezbatere, mi se pare cu totul lipsit de profesionalism si de respect colegial fata de noi".


Sedinte liber-impuse

Tanasescu a declarat ca "PSD nu a avut si nu are de gand sa tergiverseze discutarea actului normativ de modificare a Codului Fiscal". "Din contra, ne-am aratat foarte deschisi pentru a petrece oricat timp este necesar pentru a discuta toate amendamentele si toate articolele Codului Fiscal", a precizat Tanasescu. "Dar in momentul in care in timpul sedintei, inainte de discutarea pe articole, se impune un anumit mod de lucru, si o limitare a discutiilor, si se impune doar discutarea articolelor care au amendamente si nu a tuturor articolelor, si chiar limitarea in timp, doar un minut pentru fiecare amendament, lucrul acesta vine in contradictie cu ideea ca Parlamentul este un for de dezbatere", a aratat Tanasescu, motivand astfel decizia deputatilor social-democrati de a parasi lucrarile comisiei.


Fiscul a murit!

Deputatii din Comisia de politica economica au dat, miercuri, aviz negativ, ordonantei de urgenta care modifica Codul Fiscal, cu 6 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 3 abtineri. Mihai Tudose, presedintele comisiei, a declarat, in aceeasi zi, pentru Mediafax, ca votul negativ acordat de membrii comisiei a fost determinat de faptul ca, in expunerea de motive, unele masuri cuprinse de ordonanta reprezinta o "haiducie pe invers". Adica "hai sa le fie bine celor cu afaceri mari si sa-i omoram pe restul cetatenilor, prin accize si eliminarea unor scutiri de TVA, pentru a restabili echilibrul bugetar, care a fost dezechilibrat de reducerea impozitului la 16%", a explicat el. Tudose a precizat ca votul negativ a avut si o alta cauza, respectiv precizarea facuta de premierul Tariceanu in expunerea de motive, conform careia unele masuri au fost luate in avans fata de angajamente asumate in raport cu UE.


Traiasca Fiscul!

Cu toate acestea, tot miercuri, conducerea Camerei Deputatilor a decis ca, in cazul in care Comisia de buget-finante finalizeaza in aceasta saptamana adoptarea raportului asupra modificarii Codului fiscal, saptamana viitoare, intreaga zi de marti va fi destinata lucrarilor in plen pentru dezbaterea acestui act normativ. Zis si facut. Imediat, deputatii PNL, PD, UDMR si PC din Comisia de buget-finante s-au intrunit, in absenta parlamentarilor PSD si PPRM, pentru a dezbate si a da votul final la respectivul proiect de lege. Desi presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tanasescu, declarase, initial, sedinta inchisa din lipsa de cvorum, deputatii Coalitiei guvernamentale au reconvocat sedinta, reusind sa intruneasca cvorumul, cu reprezentantii partidelor aliate in arcul guvernamental.


Pozitii ireconciliante

Conform lui Tanasescu, deputatii PSD, prezenti initial la comisie, au parasit sedinta, nefiind de acord cu propunerea deputatului PNL Eugen Nicolaescu conform careia urmau sa fie discutate numai articolele cu amendamente si sa se acorde cate un minut pentru fiecare amendament. "Cred ca strategia PSD, vazand ca nu are nici un fel de reusita la vot, a fost sa-si retraga deputatii din sala, uitand ca mai sunt cativa deputati lipsa de la coalitie, ca sa nu mai fie cvorum de sedinta", a declarat Nicolaescu, precizand ca s-au luat masuri organizatorice pentru reconvocarea sedintei. "In locul deputatilor absenti, am gasit alti deputati, cu imputerniciri, care sa ne ajute sa reconvocam sedinta, de fapt sa refacem cvorumul si sa continuam dezbaterile", a precizat Eugen Nicolaescu.


Ordonante «asamblate»

"Noi am asamblat cele doua ordonante si am dat o forma intermediara proiectului de lege care va aproba modificarea Codului Fiscal", a declarat Eugen Nicolaescu, care a condus sedinta in absenta presedintelui Comisiei, Mihai Tanasescu.

Nicolaescu a precizat ca formei intermediare a proiectului de lege i s-au adaugat amendamentele sustinute de deputatii din Comisia de buget sau de la grupurile parlamentare. Sub bagheta liberalului Nicolaescu, deputatii (fara cei ai PSD si PPRM), prezenti la dezbaterile din comisie, au dat aviz favorabil proiectului de modificare a Codului Fiscal.


(611 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Ligia Balacescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Mihai Tanasescu: Eugen Nicolaescu a incalcat flagrant democratia pentru Codul Fiscal! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79453611373901 seconds.