Miercuri, 18 Mai 2005 - 04:30 PM Aleg.RO: Primăria Arad este invadată cu cereri pentru locuințe

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Mii de arădeni așteaptă de la Primărie o mână de ajutor în problema identificării unei locuințe în care să-și ducă traiul. Numărul celor care au nevoie urgentă de un ajutor pentru a avea o casă va crește însă substanțial în următoarele luni, date fiind deciziile Guvernului de retrocedare în natură, în ritm alert, a tuturor caselor naționalizate și revendicate de foștii proprietari, dar și ritmul accelerat cu care sunt luate, în aceste zile, deciziile de evacuare a chiriașilor acestor imobile.

Municipalitatea are în chestiunea locuințelor nu mai puțin de trei liste de priorități, fiecare cu zeci sau sute de arădeni cu grave probleme sociale. Dintre cele trei liste, prioritatea numărul unu o reprezintă, cum era de așteptat, lista pe care se regăsesc arădenii care au fost deja evacuați din locuințele retrocedate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Valer Mărginean, lista în cauză se actualizează în fiecare lună, 30 de locuitori ai urbei găsindu-și loc aici în luna aprilie. Numărul celor cărora Primăria Arad ar trebui să le dea o mână de ajutor imediat după ce vor fi evacuați din casele în care locuiau până atunci în chirie va crește, potrivit previziunilor instituției, substanțial în această lună, iar motivul este cât de poate de simplu: sentințele de retrocedare și/sau evacuare curg șiroaie.

În aceste condiții, celelalte două liste municipale de priorități în chestiunea locuințelor au șanse și mai mici de a fi rezolvate în condițiile în care oferta Primăriei este aproape inexistentă.


(477 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria Arad este invadată cu cereri pentru locuințe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.628830909729 seconds.