Joi, 19 Mai 2005 - 08:03 AM Aleg.RO: PD si PSD, pe masa de disectie a PES

Publicat de: Mihaela Ganet

Cotidianul PD si PSD ar putea obtine azi, la Paris, statutul de partid membru cu drepturi depline al Socialistilor Europeni. Conform procedurii, decizia asteptata pentru astazi va fi ratificata de Consiliul PES care va avea loc pe 23-24 iunie, cu o zi inainte de Conventia PD care va alege noua echipa de lideri si va stabili linia politica si doctrinara. Echipa de patru lideri PES prezenta saptamina trecuta la Bucuresti a redactat un raport in ceea ce priveste PD si PSD, ale carui concluzii vor fi expuse astazi. Potrivit deputatului democrat Monica Iacob-Ritzi, graba cu care PES a introdus pe agenda sa decizia privind partidele din Romania si Bulgaria are ca explicatie campania electorala din Bulgaria. Partidul Socialist Bulgar, care asteapta si el decizia PES, ca si PD si PSD, este dat ca favorit in sondajele de opinie, alegerile parlamentare fiind programate in iunie.

Din partea PD au plecat la Paris presedintele interimar al PD, Emil Boc, insotit de Anca Boagiu, iar din partea PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase. Boc a declarat la plecare ca PD „isi doreste sa acceada in familia social-democrata”.

In acest context, pedistii si-au schimbat tactica si, cel mai probabil, la Conventia din 25 iunie ar putea concura numai doua motiuni, a lui Adriean Videanu si a lui Sorin Frunzaverde. Surse democrate spun ca motiunea lui Videanu, despre care el a spus ca va fi una „de centru”, va avea totusi un caracter „social-democrat”.


(709 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Mihaela Ganet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

PD si PSD, pe masa de disectie a PES | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53045701980591 seconds.