Marți, 17 Mai 2005 - 02:20 PM Aleg.RO: CJ Arad cere de la Guvern peste două miliarde de lei pentru stârpirea țânțarilor

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Consiliul Județean Arad va demara, în zilele următoare, o amplă acțiune de dezinsecție, care vizează, în principal, zonele afectate de inundații. Potrivit președintelui CJ Arad, Iosif Matula acțiunea de combatere împotriva țânțarilor se impune după ce mai mulți primari din localitățile județului au semnalat prezența insectelor și au solicitat stropiri cu substanțe insecticide.

„Se vor efectua stropiri cu substanțe insecticide pe toată Lunca Mureșului, cuprinsă între localitățile Nădlac și Săvârșin. Suprafața totală prevăzută pentru dezinsecție este 2000 de hectare care se întind pe o distanță de 191 kilometri, urmând ca, dacă acțiunea va avea rezultate să o extindem și în alte zone“, a precizat Iosif Matula, președintele CJ Arad.

Acesta a mai declarat că a solicitat Guvernului României să aloce suma de 2,325 miliarde de lei pentru această acțiune, dintre care 1,6 miliarde vor fi destinați achiziționării substanțelor insecticide, iar 275 milioane de lei vor reveni Aviației utilitare care va efectua stropirile. Matula a ținut să menționeze faptul că acțiunea de dezinsecție va avea loc și dacă Guvernul nu va aproba alocarea de fonduri. În acest caz, Consiliul Județean va încerca să găsească soluții pentru a aloca fonduri primăriilor care vor urma să coordoneze acțiunile.

Înainte de a începe dezinsecția populația din zonă va fi avertizată, pentru a-și proteja animalele și mai ales stupii de albine.


(522 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Arad cere de la Guvern peste două miliarde de lei pentru stârpirea țânțarilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56378507614136 seconds.