Joi, 27 Noiembrie 2014 - 06:03 AM Aleg.RO: Sechestru asigurator pe cladiri si peste 686.000 mp de terenuri ale inculpatilor

Publicat de: ---

Bursa      Procurorii DNA au pus ieri sechestru pe mai multe terenuri si cladiri ale inculpatilor din dosarul despagubirilor in care a fost arestat seful DIICOT, Alina Bica . In acest caz, prejudiciul se ridica la peste 62 milioane de euro.
     Dupa emiterea deciziei de despagubire, la data de 15 martie 2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obtinut titluri de conversie in actiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursa din data 25 ianuarie 2010, in cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755 euro/metru patrat).
     Avocatul Gheorghe Piperea a apreciat recent ca actiunile primite ca despagubire circula liber, nu mai pot fi urmarite, insa, in opinia sa, DNA ar trebui sa ia masura confiscarii extinse impotriva celor care au prejudiciat statul.
     Ca sa evite instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor care pot face obiectul confiscarii speciale, procurorii au dispus ieri instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile, proprietatea inculpatei Alina Bica, constand intr-un apartament situat in Bucuresti si doua terenuri extravilan cu o suprafata totala de 1646 mp, situate in judetul Ilfov. De asemenea, procurorii au mai instituit masuri asiguratorii asupra a 32 de terenuri intravilan si extravilan, situate in Bucuresti sector 2, judetele Ilfov si Dambovita, in suprafata totala de 589.637 mp, care apartin lui Gheorghe Stelian.
     Crinutei Dumitrean, fost sef al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) i-au fost puse sub sechestru un apartament si o garsoniera situate in Bucuresti, precum si noua terenuri intravilan si extravilan situate in Bucuresti si judetul Ilfov, in suprafata totala de 75.430 mp. Lui Bogdan Dragos Gheorge i-au fost blocate 6 terenuri situate in judetul Ilfov, in suprafata totala de 1.696 mp, lui Remus Baciu - o cota de 1/2 dintr-un teren intravilan cu o suprafata de 2698 mp, situat in jud. Prahova, iar lui Sergiu Diacomatu - un teren intravilan cu o suprafata de 3350 mp, situat in jud. Dambovita. Procurorii au mai pus sechestru pe terenuri intravilane si extravilane situate in Bucuresti judetul Ilfov, jud. Buzau, jud. Botosani, in suprafata totala de 13.450 mp, aflate in proprietatea inculpatei Lacramioara Alexandru.
     Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a acordat, in 2011, o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).
     In acest, caz au fost acuzati de abuz in serviciu fostii membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv. Fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, a fost arestata, fiind acuzata de abuz in serviciu.
     Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al institutiei, va fi cercetata in libertate sub control judiciar. Pentru arestarea deputatului PDL Florin Catalin Teodorescu si a deputatului UDMR Marko Attila, procurorii cer aviz la Camera Deputatilor. Pentru Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar. Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv, sub aceeasi acuzatie de abuz in serviciu.
     Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.   


(112 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Sechestru asigurator pe cladiri si peste 686.000 mp de terenuri ale inculpatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53890109062195 seconds.