Joi, 27 Noiembrie 2014 - 06:03 AM Aleg.RO: Deputatul Nicolae Paun revine cu un nou proiect al legii gratierii si amnistiei

Publicat de: ---

Puterea taguri: deputatul, nicolae, paun, proiect, legii, gratierii, amnistiei

Cand toata lumea politica parea de acord cu un happy-end in privinta legii amnistiei si gratierii, respinsa cu 293 de voturi in Camera Deputatilor la 18 noiembrie, iata ca unul dintre initiatorii sai, Nicolae Paun, s-a trezit ca vrea sa o transforme intr-un serial . Unul de succes pentru „penalii” care zac prin puscariile tarii inchisi pentru coruptie si care ar putea fi ajutati printr-un „proiect privind gratierea colectiva a unor pedepse pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta, intre unu si cinci ani maximum”. Proiectul ar urma sa fie depus la finalul acestei sesiuni legislative sau in sesiunea care debuteaza in luna februarie.

Chiar daca legea a fost respinsa in plen saptamana trecuta, acest aspect nu a contat prea mult pentru deputatul din partea minoritatilor, care a explicat, foarte clar in opinia sa, de ce vrea depunerea unui nou proiect pentru gratiere: „Asa bine, pentru ca in momentul in care s-a conceput, proiectul de lege a plecat de la niste adevaruri: sistemul de penitenciar este aglomerat, eu cred ca daca am trecut de alegeri, avem un nou proiect care vizeaza gratierea colectiva pentru pedepse de la 1 la 5 ani, nu pentru amnistie. Ar putea sa vina colegii cu o serie de amendamente, ar putea sa vina si cei de la Ministerul Justitiei. Daca alti colegi vor sa ma sprijine, primesc cu bucurie acest sprijin. Dar eu as merge pe cont propriu. Eu fac parte dintr-o minoritate, la ei ma gandesc, nu la alte cazuri din Parlament. Sunt in spatele gratiilor 30.000 de persoane care sunt in inchisoare. Nu putem caza mai mult de 25.000 de persoane in penitenciare. Nu am discutat cu Victor Ponta, daca vor, sa il respinga si de data asta. Nu discut cu nimeni, este atributul meu, ca deputat, sa depun un proiect de lege. (...) Pai de ce sa discut cu Victor Ponta?”, a mai spus Paun. 

Legea si „martea neagra”

Celebra lege intiata de Nicolae Paun si de deputatul PSD, Madalin Voicu, propunea amnistierea infractiunilor pedepsite cu mai putin de patru ani de inchisoare si gratierea pedepselor mai mici de sapte ani. Proiectul a intrat in atentia publicului in „martea neagra”, la 10 decembrie 2013, cand a ajuns la Camera Deputatilor. Atunci, aproape de miezul noptii, deputatii juristi au modificat legea si au introdus-o pe ordinea de zi a plenului, pe ascuns, cu propunere de aprobare. Parlamentarii Opozitiei au criticat vehement proiectul si nici macar liberalii (n.r. – care erau in USL la acea vreme) nu l-au sustinut. În urma discutiilor create, proiectul a fost intors la comisii si a fost pus deoparte pana dupa alegerile prezidentiale. Dar dupa infrangerea lui Ponta, cu un vot motivat si de coruptia in floare, proiectul a fost pana la urma respins.


(152 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Deputatul Nicolae Paun revine cu un nou proiect al legii gratierii si amnistiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53069114685059 seconds.