Joi, 27 Noiembrie 2014 - 06:03 AM Aleg.RO: Guvernul de la Budapesta critica JUSTITIA din Romania dupa condamnarea definitiva a deputatului maghiar Attila Marko

Publicat de: ---

Gândul VARGYASI LEVENTE / MEDIAFAX FOTO

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Eforturi ale Guvernului roman de renationalizare a unor propritati restituite unor organizatii ecleziastice, inclusiv Colegiul Szekler Miko din Sfantu Gheorghe, in cazul lui Marko, sunt inacceptabile, a declarat Semjen .

In hotararea pe care pronuntat-o, Curtea de Apel din Ploiesti a confirmat in parte o hotarare prin care Biserica Reformata va fi deposedata de titlul de proprietate a proprietatii restituite, scrie MTI.

In 2012, o curte inferioara a stabilit ca imobilul colegiului restituit bisericii de catre un organism din care a facut parte si Marko a reprezentat un "abuz (de autoritate) impotriva interesului public" si i-a condamnat la inchisoare cu executarea pe membrii organismului.

Hotararea primei instante a fost primita cu nemultumire de catre etnici maghiari din Romania, care au perceput-o ca pe deposedare a bisericilor de proprietatile restituite, potrivit agentiei.

Imobilul in care functioneaza colegiul, la fel ca alte proprietati bisericesti, au fost confiscate in timpul regimului comunist din Romania.

Citeste si Un devean a obtinut in instanta mutarea obeliscului unui posibil stramos maghiar al Printului Charles, amplasat in fata Prefecturii Hunedoara Citeste si Viktor Orban, la Cluj: Dupa ce am construit 25 de ani, pot spune ca nu vom renunta la niciun maghiar Citeste si Vona Gabor, seful partidului extremist JOBBIK, este din nou „oaspete de onoare” in Romania. Cum a fost declarat "indezirabil" si nu prea radicalul maghiar


(110 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Guvernul de la Budapesta critica JUSTITIA din Romania dupa condamnarea definitiva a deputatului maghiar Attila Marko | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.4998459815979 seconds.