Miercuri, 18 Mai 2005 - 07:40 AM Aleg.RO: Geoana: Nu am vrut ca PSD sa lase imaginea ca ar avea ceva de ascuns!

Publicat de: Bogdan Apostolescu

gardianul Legea modificarilor formularelor declaratiilor de avere a trecut de Camera Deputatilor, in varianta Executivului Proiectul de lege privind modificarea formularelor declaratiilor de avere si de interese a fost votat, ieri, de toti deputatii prezenti la sedinta, inregistrandu-se 246 de voturi "pentru" si nici un vot "impotriva". Proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor in calitate de Camera decizionala.


PNL: Apel nominal!!!

La cererea grupului PNL, modalitatea de vot a fost in forma apelului nominal, fiecare deputat ridicandu-se si exprimandu-si optiunea "pentru" sau "contra". Deputatii au optat pentru aceasta modalitate de vot, respingand propunerea liderului grupului PPRM, Lucian Bolcas, care a dorit ca votul sa se exercite doar prin ridicarea in picioare.


Bolcas, suparat

Potrivit lui Bolcas, grupul parlamentar al PPRM s-a opus votului prin apel nominal deoarece aceasta modalitate implica doar pronuntarea cuvintelor "pentru" sau "contra", excluzand posibilitatea de abtinere. Bolcas a precizat ca PPRM a decis sa se abtina de la a vota proiectul de lege. "Grupul nostru a considerat ca largirea obiectului declaratiilor de avere este justificata pe fond, dar a contestat utilitatea emiterii unei ordonante in acest sens", a subliniat Bolcas, adaugand ca, in aceste conditii, PPRM nu se poate pronunta nici "pentru", nici "impotriva". "Singura solutie este abtinerea, dar aceasta solutie este exclusa de votul nominal", a mentionat Bolcas, explicand, astfel, de ce nu opteaza pentru votul nominal. Votul s-a desfasurat fara a fi trecut in dreptul deputatilor PPRM nici faptul ca sunt absenti si nici faptul ca sunt "impotriva".


Exercitiu de imagine!

La randul lui, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca votarea proiectului a fost si un exercitiu de imagine pentru ca nu si-a dorit ca fostul partid de guvernamant sa nu fie perceput ca s-ar opune declaratiilor averilor demnitarilor. Geoana a subliniat ca au existat mai multi parlamentari ai PSD care s-au pronuntat impotriva modificarilor propuse de guvern la capitolul "ce ar trebui declarat". Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al grupului PSD din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, a precizat ca formatiunea sa a votat "pentru" acest proiect de lege datorita faptului ca acesta este "doar o modificare a anexei la Legea 161/2003, promovata de guvernul PSD in cadrul masurilor de lupta impotriva coruptiei si ca de fapt Legea 161 ramane in vigoare asa cum a fost definita de guvernarea PSD".


Crema, la vot

La votarea noilor formulare ale declaratiilor de avere a fost prezent premierul Calin Popescu-Tariceanu, precum si ministrii Bogdan Olteanu, Mona Musca, Monica Macovei si Laszlo Borbely. Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a absentat, in timp ce deputatul PSD, Victor Ponta, a fost trecut absent la vot, desi se afla pe holul Camerei Deputatilor. Fostul deputat PPRM, actualmente independent, Nati Meir, a votat in favoarea legii.


Tariceanu, bucuros

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca a tinut sa participe personal la acest vot. "M-a bucurat faptul ca partidele din Coalitie si-au aratat modul coerent in care lucreaza si au votat pentru declaratiile de avere in forma in care au fost propuse de Executiv". Tariceanu a aratat ca declaratiile de avere trebuie completate cu seriozitate si ca nu trebuie ascunse lucrurile. "Chiar eu am primit critici din partea presei, am avut omisiuni legate de participatiile la unele societati comerciale unde sunt actionar. Am luat asa cum trebuie semnalul dat de presa, am facut rectificarea acestor declaratii cu toate ca firmele la care sunt actionar sunt in proces de lichidare", a precizat premierul.


Iliescu, bani doar de un suc

Fostul sef al statului, Ion Iliescu, traieste doar din pensie. Conform declaratiei sale de avere, Iliescu are un apartament, o masina, 17 tablouri si ceva bani din pensie, dar si ceva lei rezultati din calitatea sa de fost presedinte al Romaniei.


Hrebe are o viata usoara

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc are un teren forestier de 500 metri patrati si doua terenuri agricole de 52 de hectare, o casa de locuit de 200 metri patrati, 2 ceasuri in valoare totala de 14.000 de euro si tablouri in valoare de 6.000 de euro, plus o serie de conturi de 4.100 de lire sterline, 30.000 de euro si 32.000.000 milioane de lei si multe alte actiuni.


Presedintele PPRM, sarac

Corneliu Ciontu, presedintele PPRM, este sarac, dar nu lipit. Are un apartament si se intretine din salariul de deputat (venit anul incasat de peste 424 milioane de lei) si din salariul sotiei (peste 81 de milioane pe an).


György Frunda o duce bine

Senatorul UDMR György Frunda are 2 terenuri intravilane, o casa de locuit, o casa de vacanta, un apartament, o casa de avocatura, un autoturism si multe bijuterii, obiecte de arta si ceasuri in valoare totala de 35.000 de euro. De asemenea, György are trei depozite (84.000 de euro, 50.000 USD, 700.000.000 de lei), plus alte actiuni frumusele pe la diverse firme.


(528 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Bogdan Apostolescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Geoana: Nu am vrut ca PSD sa lase imaginea ca ar avea ceva de ascuns! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54238200187683 seconds.