Marți, 17 Mai 2005 - 02:05 PM Aleg.RO: Se votează ratificarea tratatului de aderare a României la UE

Publicat de: ---

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/UE.jpg" align=left vspace=5>Cele două camere ale Parlamentului s-au reunit astăzi în ședință comună pentru aprobarea proiectului de lege care ratifică Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană. "Astăzi, facem o promisiune de onoare să fim europeni! O facem în mod solemn și democratic, în Parlamentul României. Votul nostru de astăzi asupra ratificării Tratatului de aderare la Uniunea Europeană este un moment de referință în istoria României. Suntem chemați cu toții să contribuim la construcția proiectului european", a declarat în fața celor două camere premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceau acest vot este un moment de referință în istoria României, un angajament pe care și-l asumă România față de partenerii săi europeni, dar și față de sine însăși. În opinia primului-ministru acordul parlamentarilor români trebuie să fie "dincolo de orice dispute politice, dincolo de animozități, de interese de grup sau politice".

Cum era și normal, premierul a insistat pe cele două domenii la care România mai are de lucru, respectiv justiție și afaceri interne. "Fără un stat de drept funcțional, libertatea este o iluzie. Guvernul pe care îl conduc consideră că reforma și independența justiției este o prioritate a perioadei următoare și va acționa în consecință", a spus Tăriceanu.

Calendarul strâns pe care îl are România în procesul de aderare la UE face ca următoarea perioadă să fie foarte dificilă, a opinat șeful Executivului. 'Dacă există întârzieri în domenii cheie precum justiția, afacerile interne și concurența, atunci România riscă amânarea aderării cu un an', a ținut premierul Tăriceanu să ne aducă aminte.

Tăriceanu a chemat clasa politică la solidaritate astfel încât obiectivul european să fie atins conform calendarului, pentru a pune în practică rapid reformele indispensabile aderării.

"Eu nu mă joc cu interesul național! Nu dau la schimb interesul național pe vreun interes politic sau personal!", a mai spus primul-ministru. La finalul discursului său, Tăriceanu i-a îndemnat pe parlamentari să acorde un vot pozitiv ratificării Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană.


(514 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Se votează ratificarea tratatului de aderare a României la UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54869508743286 seconds.