Miercuri, 19 Noiembrie 2014 - 06:02 AM Aleg.RO: Deputatii au avizat arestarea preventiva a lui Ion Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL)

Publicat de: ---

Gândul Camera Deputatilor s-a reunit, marti, pentru a vota avizele de incuviintare a arestarii preventive in cazul mai multor deputati . Prima incuviintare a fost cea pentru Ion Dinita (PC), cercetat pentru dare de mita si instigare la abuz in serviciu in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.La putin timp, Camera a dat aviz pozitiv si pentru arestarea preventiva a lui Ioan Adam (PSD), cercetat pentru coruptie in dosarul lui Viorel Hrebenciuc si pentru Mircea Rosca (PNL), Anchetatorii sustin ca firma lui Dinita ar fi primit pentru reabilitarea si intretinerea unui drum o suma de 10 ori mai mare fata cea stabilita initial in contract.Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat cu peste 7,6 milioane de euro, in urma unor plati nelegale facute firmei parlamentarului.Potrivit procurorilor, presedintele CJ Brasov a oferit firmei lui Dinita doua contracte, incheiate in 2006 si 2007, pentru reabilitarea unor sectoare din drumul judetean 131C. Ioan Adam este acuzat de savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. Adam este acuzat ca a coordonat impreuna cu Viorel Hrebenciuc un grup organizat care a fost la un pas sa retrocedeze ilegal aproape 44.000 de hectare de teren.”Sunt acuzat de niste activitati pe care le-am desfasurat exclusiv in calitate de avocat intr-o cauza la Sfantu Gheorghe pe durata a 6 ani de judecata. Acuzatia principala este aceea de instigare la abuz in serviciu, ca prin activitatile desfasurate ca avocat am determinat pe judecator sa faca abuz in serviciu. Precizez ca solutia a fost pronuntata inainte de aceasta avand o practica deja stabilita. Vreau sa elimin un mit. Hotararea Tribunalului Covasna a avut la baza o decizie a ICCJ care a stabilit ca clientul meu era mostenitor legal. Directia Silvica Bacau a ascuns aceatsa realitate. La comisia juridica, in acest dosar, nu exista acest aspect. Era imposibil, in afara de a face aparari, de a depune concluzii si de a analiza acte, sa fac altceva care sa induca pe judecator sa dea solutii. Este un principiu sacru, ca o decizie a ICCJ nu poate fi ignorata, asa cum a facut judecatoria Sfantu Gheorghe. Este imposibil si o noutate absoluta in justitie sa fie acuzat un judecator care a pronuntat o decizie definitiva sa fie acuzat de abuz in serviciu. Nu vom mai avea niciodata stabilitate in justitie in acest mod”, a declarat Adam in plenul camerei Deputatilor.Deputatul Mircea Rosca este acuzat de DNA ca in 2011, cand era vicepresedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel incat acesta sa obtina terenuri in statiune.


(152 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii au avizat arestarea preventiva a lui Ion Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58070302009583 seconds.