Marți, 17 Mai 2005 - 08:14 AM Aleg.RO: Geoana s-a uns sef peste "serparia" lui DIP

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Dupa ce a pierdut alegerile de anul trecut, fostul candidat la Primaria Capitalei a fost detronat din functie de oamenii lui Dan Ioan Popescu PSD Bucuresti a ajuns la mina lui Mircea Geoana dupa ce aceasta filiala l-a aruncat ca pe o masea stricata din cauza ca a pierdut alegerile pentru Primaria Capitalei in fata lui Traian Basescu. Geoana a fost numit ieri responsabil cu activitatea PSD Bucuresti.
"A fost dorinta mea", a declarat, sec, Geoana, recunoscind ca s-a autopropus pentru a pastori filiala bucuresteana a PSD. El a mentionat insa ca s-a aplicat o cutuma a PSD potrivit careia presedintele raspunde de cea mai mare organizatie a partidului. Astfel, Geoana va avea un cuvint de spus in deciziile importante pe care filiala din Capitala le va lua pe viitor. Este o functie cu greutate, tinind cont ca, la alegerile parlamentare de anul trecut, avizul coordonatorului unei filiale asupra listelor pentru Senat si Camera Deputatilor a fost absolut necesar.
Trecut tensionat. Dupa pierderea Primariei Capitalei, relatiile lui Mircea Geoana si PSD Bucuresti s-au deteriorat puternic, pentru ca Geoana a fost demis din functia de presedinte executiv al filialei, in timp ce acesta nu se afla nici macar in tara. Dupa congres, liderii PSD Bucuresti au incercat sa-i reintre in gratii noului presedinte al partidului, vicepresedintele organizatiei, Codrin Stefanescu, afirmind nici mai mult nici mai putin ca "PSD Bucuresti l-a propulsat pe Mircea Geoana in functia de presedinte al partidului". Replica lui Geoana a sunat ca avertisment: "Stim bine ce s-a intimplat la Bucuresti si vom analiza toate aceste lucruri la momentul potrivit. (...) Eu am memoria lunga si nu uit usor". Intre timp insa, presedintele PSD a lasat sa se inteleaga faptul ca i-a trecut supararea pe membrii PSD Bucuresti.
"Nu e intentia mea de a declansa razboiul celor doua roze care ar dura 30 de ani", a spus Geoana. La rindul sau, presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, e convins ca relatiile cu Mircea Geoana vor dintre cele mai cordiale. "Sint convins ca eu si domnul Geoana ne vom clarifica toate aspectele legate de trecut si, mai ales, vom stabili impreuna strategia viitoare", ne-a declarat Popescu. El crede ca este normal ca presedintele partidului sa se ocupe de cea mai mare filiala din PSD.


(652 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Geoana s-a uns sef peste "serparia" lui DIP | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.