Joi, 03 Octombrie 2013 - 06:07 AM Aleg.RO: Basescu: Mi s-a parut fundamental argumentul Curtii Constitutionale ca legea lustratiei a venit prea tarziu

Publicat de: ---

Gândul MEDIAFAX FOTO

Presedintele Traian Basescu a declarat ca i s-a parut „memorabila” abordarea Curtii Constitutionale privind legea lustratiei si ca i s-a parut fundamental argumentul ca aceasta a venit prea tarziu .

„E memorabila totusi o abordare a CCR cu privire la legea lustratiei, promovata de o majoritate parlamentara, acum doi ani si jumatate, si respinsa de CCR ca fiind neconstitutionala. Pentru mine ca sef al statului a trebuit sa imi judec pozitia in raport cu ce dorea majoritatea parlamentara si decizia CCR. Atunci pentru declararea neconstitutionala a acelei legi un singur argument mi s-a parut fundamental: si anume prea tarziu, clasa politica romaneasca a lasat Romania fara o lege a lustratiei si apoi venea cu un proiect care dorea sa lustreze. Argumentul prea tarziu mi s-a parut unul intemeiat”, a spus Basescu.

Seful statului a laudat si rolul Curtii Constitutionale care a gasit „echilibrul de care toti romanii aveau nevoie” si a aparat statul de drept.

Citeste si Cum arata notitele lui Basescu. Care este scaderea veniturilor bugetare potrivit calculelor prezidentiale

 


(890 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu: Mi s-a parut fundamental argumentul Curtii Constitutionale ca legea lustratiei a venit prea tarziu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66494297981262 seconds.